11:44 24.06.2019

Зеленський змінив склад Національної інвестиційної ради

3 хв читати
Зеленський змінив склад Національної інвестиційної ради

Президент України Володимир Зеленський вніс зміни до складу Національної інвестиційної ради, призначивши себе її головою.

Як повідомляється на сайті глави держави, відповідний указ №423/2019 президент підписав 21 червня.

"До складу ради входять: прем'єр-міністр України, голова Національного банку України (за згодою), перший віце-прем'єр-міністр України - міністр економічного розвитку і торгівлі України, міністр фінансів України, міністр юстиції України, а також за згодою представники українських та іноземних організацій і компаній, ділових кіл, експерти з питань залучення інвестицій, розвитку підприємництва, фахівці в галузі економіки, фінансів", - ідеться в зміненому указом п.5 Положенні про Національну інвестиційну раду.

Раду затверджено указом у складі 29 осіб, очолює її Зеленський, секретар - голова Ради волонтерів при Міноборони в 2014-2017 рр., кандидат у народні депутати від партії "Слуга народу" Давид Арахамія. До Нацради входить також заступники глави Адміністрації президента Олексій Гончарук і Вадим Пристайко, помічник глави держави Андрій Єрмак і радник президента Олег Устенко.

У Нацраді після зміни її складу залишаються прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, перший віце-прем'єр-міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів, міністр фінансів України Оксана Маркарова і міністр юстиції Павло Петренко.

Решта 19 осіб введені до складу ради за згодою - це президенти, генеральні директори та голови правлінь великих міжнародних компаній і банківських організацій.

Це президент Державної нафтової компанії Азербайджану Socar Ровнаг Абдуллаєв, голова правління компанії Turkcell Iletisim Hizmetleri A.S. Ахмет Акча, гендиректор компанії Unilever NV (Велика Британія) Алан Джоуп (змінив Пола Палмена), голова ради директорів Marubeni Corporation (Японія) Фумія Кокубу (змінив голову правління Теруо Асада), гендиректор відділення Європи, Близького Сходу і Африки банку Citigroup Inc." (США) Джеймс Коулз, голова правління компанії Metro AG Олаф Кох, гендиректор компанії Engie SA (Франція) Ізабель Кочер.

До складу Нацради за згодою також увійшли: голова правління компанії Louis Dreyfus Holding B.V. (Нідерланди) Маргарита Луї-Дрейфус, голова правління і гендиректор компанії Cargill Inc. (США) Девід МакЛеннан, голова правління і гендиректор Arcelor Mittal Limited Лакшмі Міттал, президент і гендиректор групи компаній Sumitomo Corp. (Японія) Куніхару Накамура, президент і гендиректор компанії Holtec International, Inc. (США) Кріс Сінгх і голова Нацбанку Яків Смолій.

До ради внесені також голова правління і гендиректор групи компаній DP World (Об'єднані Арабські Емірати) Султан Ахмед Бін Сулаєм, гендиректор і президент групи компаній Vitol Holding B.V. (Нідерланди) Ян Тейлор, головний операційний директор Міжнародної фінансової корпорації (США) Стефані фон Фріденбург (змінив віце-президента корпорації Дімітріса Ціцірагоса), гендиректор компанії Bunge Limited (США) Грегорі Гекман, президент Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) Сума Чакрабарті та президент і генеральний директор компанії Posco Daewoo Corporation (Південна Корея) Кім Янг-Санг.

При цьому зі складу Нацради виведені: старший віце-президент General Electric, президент і гендиректор компанії GE Transportation (США) Джеймі Міллер, гендиректор агропромислової компанії Bunge Limited (США) Сорен Шродер і голова ради директорів компанії Huawei Technologies Co., Ltd ( Китай) Яфан Сунь.

Указ набуває чинності від дня його опублікування.

Національну інвестиційну раду було створено у 2016 році, вона є консультативним органом при Адміністрації президента. Її завдання - залучення інвестицій у країну та поліпшення інвестиційного клімату.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА