18:53 24.06.2019

Партія "Європейська солідарність": Ми стаємо свідками руйнування Ради Європи

2 хв читати

 Партія "Європейська солідарність" занепокоєна загрозою "руйнування Ради Європи" через спробу скасування санкцій щодо РФ і заявляє, що українська делегація в ПАРЄ залишилася без політичної підтримки глави держави.

"Серйозне занепокоєння викликає той факт, що сьогодні під час засідання Парламентської асамблеї Раді Європи поновилися спроби скасування санкцій, запроваджених до делегації Російської Федерації внаслідок анексії Криму та військової агресії на Сході України", - йдеться в поширеній у понеділок прес-службою партії заяві.

"Особливий цинізм полягає в тому, що від Росії більше не вимагають виконання умов зняття санкцій. Вимоги до РФ полягають у сплаті членських внесків, якими Кремль шантажував Раду Європи, а також у допуску комісара РЄ з прав людини на територію Росії. Із цією пропозицією виступила держсекретарка МЗС Франції з питань Європи Амелі де Моншалєн. Крім цього, подібної позиції дотримується Німеччина", - зазначає прес-служба.

Українська делегація доклала всіх зусиль, щоб запобігти сценарію, який розвивається сьогодні в ПАРЄ. До початку візиту голова української делегації Володимир Ар'єв, а також члени делегації неодноразово зверталися до президента Володимира Зеленського з метою вироблення спільної політичної позиції перед початком сесії ПАРЄ, зазначають у "Євросолідарності".

"Ці звернення не отримали належної уваги, внаслідок чого українська делегація залишилася без політичної підтримки глави держави, чого ніколи не траплялося за президентства Петра Порошенка. Президент Зеленський робив певні заяви під час своїх недавніх візитів до Франції та Німеччини, однак заяви потрібно відстоювати, а не лише озвучувати", - заявляють у "Євросолідарності".

"Раду Європи називають совістю континенту. Сьогодні ми стаємо свідками руйнації поважної інституції і вихолощення совісті континенту", - йдеться в заяві.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА