13:44 25.06.2019

Рахункова палата прийняла до розгляду звернення Тимошенко з питань банкрутства ГТС

2 хв читати
Рахункова палата прийняла до розгляду звернення Тимошенко з питань банкрутства ГТС

Рахункова палата взяла до розгляду депутатське звернення лідерки ВО "Батьківщина" й однойменної парламентської фракції Юлії Тимошенко про необхідність перевірити, хто доводить українську газотранспортну систему (ГТС) до банкрутства з метою позбавлення України цінної стратегічної власності.

"За нашими даними, ГТС, яка коштує 300 млрд євро (якщо її побудувати з нуля), яка має не лише трубопроводи, а і стратегічно важливі газові сховища, необхідні для забезпечення енергетичної безпеки країни, штучно доводять до банкрутства. Це робиться для того, щоб з державної власності передати до ПАТ "Магістральні газопроводи України", а потім на базі постанов уряду це ПАТ передати в управління невідомо кому й відмежувати українську владу та суспільство від управління своєю власністю та отримання прибутків – це 3 млрд євро щорічно", - сказала Тимошенко після участі в засіданні Рахункової палати, повідомляє у вівторок прес-служба "Батьківщини".

За словами політика, доведення ГТС до банкрутства очевидне, адже в 2016 році збитки "Укртрансгазу" були створені штучно на рівні 6 млрд грн, 2017 р. - майже 25 млрд грн, 2018 р. - 32,5 млрд грн. Мета таких дій, переконана Тимошенко, - продати потім ГТС за безцінь, унаслідок чого кожна українська родина втратить 18 тис. євро.

На засіданні Рахункової палати політик також звернулася до її членів із проханням вивчити постанови Кабміну, які передбачають позбавлення України держвласності.

"Це перевищення повноважень уряду, коли за спиною в народу нашу власність забирають", - сказав вона й висловила сподівання, що президент України Володимир Зеленський "накладе вето на ці постанови, адже зупиняти такі афери - його пряма функція".

Як повідомила Тимошенко, Рахункова палата визначила, що протягом кількох днів вивчить матеріали та проведе позачергове засідання і розпочне перевірки за її зверненням.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА