14:00 25.06.2019

Тимошенко закликає Зеленського провести негайні переговори з лідерами Європи щодо повноважень делегації РФ у ПАРЄ і скликати термінові консультації всередині країни

2 хв читати
Тимошенко закликає Зеленського провести негайні переговори з лідерами Європи щодо повноважень делегації РФ у ПАРЄ і скликати термінові консультації всередині країни

 Лідерка партії ВО "Батьківщина" Юлія Тимошенко закликала президента України Володимира Зеленського найближчої доби провести телефонні переговори з усіма ключовими лідерами Європи та переконати їх не підтверджувати повноваження російської делегації ПАРЄ, а також скликати на термінові консультації керівництво Верховної Ради та фракцій, уряд, МЗС і Раду нацбезпеки та оборони (РНБО).

"Пропозицію зняти санкції з Росії підтримали делегації країн Нормандського формату – Франція та Німеччина. За рішення проголосувала також країна, яка найбільше постраждала від збитого росіянами літака малайзійських авіаліній – Нідерланди, і ще багато європейських країн. Це яскраве свідчення фактичного кінця "нормандського формату". Бо не можуть бути гарантами нашої безпеки держави, які підтримують повернення країни-агресора в ПАРЄ", - зазначено в заяві Тимошенко, оприлюдненій на сайті партії ВО "Батьківщіна" у вівторок.

Водночас вона зазначила, що союзниками України до кінця залишилися Велика Британія, Латвія, Польща, Литва, Естонія, Грузія і Швеція.

"Голосування фактично скасувало санкції ПАРЄ за захоплення чужих територій, за порушення прав людини, за санкціоновані вбивства громадян нашої держави. Це безпрецедентний факт, коли ПАРЄ більшістю голосів заради повернення Російської Федерації пішла на те, щоб зрадити своїм принципам, заради яких і створювалася ця організація 70 років тому", - сказала лідерка "Батьківщини".

Водночас Тимошенко зазначила, що завдяки зусиллям української та грузинської делегацій питання фізичного повернення російської делегації до сесійної зали ПАРЄ відкладено ще на 24 години.

"Хочу нагадати, що в складі російської делегації – шестеро осіб із санкційного списку ЄС, США і Канади, зокрема та особа, яка претендує сісти у крісло віце-спікера ПАРЄ. Це неприпустимо. В України є доба, кожну хвилину якої треба використати для активних дипломатичних дій", - заявила Тимошенко.

"Головна відповідальність наразі лягає на нового президента України. За 24 години йому треба телефоном зв’язатися з усіма ключовими лідерами Європи та знайти аргументи й докази, які переконають їх не робити цей крок", - наголосила лідерка ВО "Батьківщина".

Вона також запропонувала президенту скликати на термінові консультації керівників Верховної Ради та парламентських фракцій, уряду, МЗС, РНБО "для вироблення скоординованої стратегії подальших спільних дій".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА