15:59 25.06.2019

"Голос" пропонує конституційно обмежити двома каденціями поспіль можливість обиратися до ВР, а кандидати від партії зобов'язалися особисто подати приклад - Вакарчук

2 хв читати
"Голос" пропонує конституційно обмежити двома каденціями поспіль можливість обиратися до ВР, а кандидати від партії зобов'язалися особисто подати приклад - Вакарчук

Партія "Голос" у разі проходження до Верховної Ради за підсумками позачергових виборів має намір ініціювати зміни до Конституції України, що обмежують термін перебування на посаді нардепа щонайбільше двома каденціями поспіль і зобов'язуються своїм прикладом продемонструвати такий підхід, незалежно від результату проходження їхньої ініціативи в парламенті.

"Партія "Голос" пропонує конституційно обмежити можливість депутатів обіймати свої посади лише двічі, дві каденції поспіль, тобто бути у Верховній Раді не більше ніж 10 років", - сказав лідер партії Святослав Вакарчук на брифінгу біля будівлі Верховної Ради у вівторок.

Він заявив, що кандидати від "Голосу" відразу після проходження до парламенту ініціюють такі зміни до Основного закону.

При цьому політик зазначив, що вони підписують публічне зобов'язання не обиратися до парламенту більше ніж двічі поспіль.

"Незалежно від рішення Верховної Ради щодо пропонованих нами змін кожен із нас бере на себе особисте зобов'язання не балотуватися до Верховної Ради більше двох скликань поспіль, щоб дати можливість новим людям і новим ідеям прийти до оновленого парламенту та продовжити працювати на користь України", - зачитав Вакарчук текст публічного зобов'язання, який роздрукували на банері та підписали кандидати, котрі балотуються від "Голосу".

Він додав, що на сайті партії оприлюднять аналогічний документ із підписами претендентів на членство в парламенті.

Крім того, лідер партії заявив, що "Голос" виступає за впровадження санкцій щодо нардепів-прогульників.

За словами Вакарчука, за прогул 25% засідань протягом сесії його політсила пропонує позбавляти нардепів зарплати протягом наступної сесії. Якщо парламентарій прогуляє більше ніж 50% засідань без поважних причин, пропонують відкликати його мандат.

"Голос" також вважає за необхідне скоротити кількість народних депутатів, однак поки що в партії не конкретизують, скільки, на їхню думку, має бути парламентаріїв.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА