15:44 26.06.2019

У ЄС очікують, що у світлі подій у ПАРЄ Росія продемонструє відданість принципам РЄ і негайно звільнить українських в'язнів

2 хв читати
У ЄС очікують, що у світлі подій у ПАРЄ Росія продемонструє відданість принципам РЄ і негайно звільнить українських в'язнів

У Європейському Союзі очікують, що Росія продемонструє відданість засадам і правилам Ради Європи, а негайне звільнення ув'язнених або їх обмін з Україною буде "позитивним кроком" у цьому напрямі.

Так у середу в Брюсселі агентству "Інтерфакс-Україна" прокоментував останні події в Парламентській асамблеї Ради Європи представник ЄС. Як відомо, в ПАРЄ було проголосовано рішення, згідно з яким створюються умови для зняття санкцій із російської делегації та повернення її до цієї організації.

"Ми вважаємо, що в усіх наших інтересах зберегти загальноєвропейський характер Ради Європи, обстоюючи при цьому засади та правила організації. Рада забезпечує загальну основу, вона пов'язує Росію і ЄС однаковими стандартами та правилами, забезпечує доступ до Європейського суду з прав людини для громадян Росії та надає місце для відкритого обговорення розбіжностей", - зазначив співрозмовник агентства.

У зв'язку з цим представник ЄС висловив сподівання, що "Росія забезпечить, щоб її дії повністю відповідали засадам і правилам Ради Європи, і зробить негайні кроки, щоб продемонструвати це зобов'язання". "У цьому контексті сприяння Росії відвідуванню незаконно анексованого Кримського півострова комісаром Ради Європи з прав людини Дунею Міятович і комітетом з питань запобігання катуванням, а також негайному звільненню ув'язнених або їх обміну з Україною буде позитивним кроком. Ми також розраховуємо на швидку виплату простроченої заборгованості Росії перед бюджетом Ради Європи", - заявив він.

При цьому представник Євросоюзу запевнив, що ЄС "залишається непохитним у своїй підтримці територіальної цілісності та суверенітету України". "Ми не визнаємо і продовжуємо засуджувати незаконну анексію Криму і Севастополя і залишаємося прихильними повній реалізації нашої політики невизнання, як неодноразово заявлялося, зокрема в декларації високого представника від імені ЄС 17 березня", - наголосив він.

Говорячи про те, що в списку делегації депутатів російської Думи в ПАРЄ містяться імена політиків, щодо яких ЄС застосував санкції, представник ЄС констатував, що про це відомо. "Хоча рішення про їхні повноваження ухвалюють парламентарії Ради Європи, рішення Росії висунути кандидатуру цих осіб не сприяє знаходженню конструктивного вирішення ситуації, що склалася", - констатував він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА