12:33 27.06.2019

НАТО допомагатиме Україні незалежно від ситуації з недотриманням РФ Договору про РСМД

2 хв читати
НАТО допомагатиме Україні незалежно від ситуації з недотриманням РФ Договору про РСМД

НАТО продовжить надавати допомогу Україні в умовах агресивних дій Російської Федерації проти неї без прив'язки до питання повернення Росії до дотримання Договору про ліквідацію ракет середньої та меншої дальності, оскільки в альянсі не вбачають прямого зв'язку між цими питаннями, заявив генеральний секретар альянсу Єнс Столтенберг.

"Незаконна анексія Криму та постійні спроби дестабілізації ситуації в Україні - це частина загальної моделі поведінки Росії, яку ми спостерігаємо протягом останніх років. Але ми не бачимо прямого зв'язку між кризою навколо та всередині України - на Донбасі та в Криму - та спробами повернути Росію до дотримання Договору про РСМД ... Ми продовжимо надавати політичну та практичну підтримку Україні. Водночас ми закликатимемо Росію повернутися до дотримання договору", - сказав він на прес-конференції в середу в Брюсселі, відповідаючи на запитання, чи буде важче вирішити українське питання через позицію РФ у питанні виконання Договору про РСМД.

При цьому Столтенберг пояснив: "Ми проводимо роботу за цими двома напрямами. Ми готуємо відповідь на випадок, якщо Росія не повернеться до дотримання положень договору".

Водночас генсек НАТО зазначив, що за поведінкою РФ у ситуації з Договором про РСМД альянс також "спостерігає протягом останніх кількох років".

"Більш напористі дії, агресивні дії стосовно України, незаконна анексія Криму, модернізація збройних сил, інвестиції в нові та звичайні види озброєнь, інвестиції в нові ядерні потенціали й риторика - більш напориста", - перерахував він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА