13:06 27.06.2019

"Євросолідарність" розцінює обшуки ДБР у Бірюкова та командування 95-ї ОДШБр ЗСУ як демонстраційно-показовий тиск

2 хв читати
"Євросолідарність" розцінює обшуки ДБР у Бірюкова та командування 95-ї ОДШБр ЗСУ як демонстраційно-показовий тиск

Партія "Європейська солідарність" розцінює слідчі дії Держбюро розслідувань (ДБР) у екс-помічника міністра оборони України Юрія Бірюкова та командування 95-ї окремої десантно-штурмової бригади Збройних сил України як спробу дискредитації українських військовослужбовців і волонтерів, а також показовий тиск на саму партію.

"Європейська солідарність" розцінює дії ДБР щодо захисників України як спробу дискредитації колишнього і нинішнього командування однієї з кращих частин Збройних сил України і спробу ослаблення її боєздатності", - йдеться в поширеній у четвер прес-службою партії заяві.

Партія також висловила обурення тим, що колишній заступник глави Адміністрації президента України часів Віктора Януковича Андрій Портнов відверто назвав себе одним з ініціаторів цих обшуків, проведених в українських волонтерів та військовослужбовців.

"Реваншисти вже не приховують: вони мають безпосередній вплив на нову владу і контролюють правоохоронні органи", - підкреслили в зв'язку з цим у політсилі.

"Крім того, оскільки колишній командир 95-ї бригади Герой України Михайло Забродський, як і Юрій Бірюков, входить до передвиборного списку партії, ми розцінюємо обшуки також як демонстративно-показовий тиск на "Європейську солідарність", - йдеться в повідомленні.

Разом із тим, у "Євросолідарності" запевнили, що й надалі будуть разом із патріотами і героями України, надаючи їм підтримку, а "реванш не пройде".

Як повідомлялося, 26 червня співробітники ДБР і Генпрокуратури України провели близько 40 обшуків за місцями проживання низки посадових осіб Міноборони, працівників комерційних структур і в офісних приміщеннях у рамках розслідування кримінального провадження про закупівлю для потреб Збройних сил України майна за завищеними цінами.

"Усі особи, у яких проводяться обшуки, є свідками. Підозра нікому не пред'являлася", - зазначив Труба, відповідаючи на питання про те, на якій підставі проводилися обшуки у колишнього позаштатного радника п'ятого президента України Петра Порошенка, екс-помічника міністра оборони, кандидата в народні депутати від партії "Європейська солідарність" Юрія Бірюкова.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У другому турі президентських виборів і на парламентських виборах у Північній Македонії перемагає опозиція

Єврейська конфедерація України закликала Верховну Раду визнати ХАМАС терористичною організацією

Звання "Почесний громадянин Києва" присвоєно Валерію Залужному та Ліні Костенко - Кличко

Порошенко в Берліні представив план спільної перемоги над агресором і застеріг союзників – Путін не планує зупинятись в Україні

Стефанчук підписав розпорядження про допуск журналістів до Ради під час воєнного стану

Сі Цзіньпін підтримає мирну конференцію щодо України, якщо за її проведення виступатимуть і Москва, і Київ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА