16:12 27.06.2019

Зеленський доручив правоохоронцям і силовикам протягом 7 днів подати пропозиції щодо вирішення проблем в ОПК України

2 хв читати
Зеленський доручив правоохоронцям і силовикам протягом 7 днів подати пропозиції щодо вирішення проблем в ОПК України

У четвер у Головному ситуаційному центрі Ради національної безпеки та оборони України відбулася нарада щодо стану реалізації заходів для підвищення ефективності використання бюджетних коштів у секторі безпеки та оборони та ухвалених рішень із розвитку оборонно-промислового комплексу України, повідомляє прес-служба РНБО.

У нараді під головуванням президента України Володимира Зеленського взяли участь генеральний прокурор Юрій Луценко, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, міністр фінансів Оксана Маркарова, начальник Генштабу ЗСУ Руслан Хомчак, в. о. глави Служби безпеки України Іван Баканов і представники інших силових відомств.

"На початку наради учасники заслухали у прямому включенні доповіді чергових із ситуаційних центрів державних органів сектора безпеки та оборони про поточну ситуацію в країні. В рамках наради учасники також доповіли про стан використання бюджетних коштів відповідними розпорядниками зі статей забезпечення національної безпеки та оборони. На підставі заслуханих доповідей члени наради проаналізували ефективність використання цих коштів з детальним викладенням за напрямами та статтями витрат протягом 2014-2018 років", - ідеться в повідомленні.

Крім того, під час наради йшлося про стан виконання рішення РНБОУ від 6 березня 2019 р "Про реформування ОПК і підвищення рівня прозорості виконання державного оборонного замовлення", введеного в дію указом президента від 15 березня, зокрема в частинах напрямів, стану та нормативно-правового забезпечення реформування ОПК.

"Учасники наради також обговорили стан та результати розслідування кримінальних проваджень за фактами вчинення протиправних дій у сфері державних закупівель посадовими особами сектору безпеки і оборони України та ДК "Укроборонпром". Президент України В.Зеленський доручив керівникам профільних міністерств і відомств за результатами наради через тиждень подати пропозиції до Апарату РНБО України з зазначених питань для подальшого ухвалення рішень", - поінформували в Радбезі.

Водночас прес-служба президента повідомляє, що на нараді РНБО Зеленський наголосив на необхідності належної реакції правоохоронних органів на розкрадання бюджетних коштів в оборонно-промисловому комплексі. За словами глави держави, ті, хто крав у армії, мають бути покарані.

"Ці люди мають понести відповідальність, а ми не повинні у жодному разі допустити повторення цієї ганьби перед нашою армією", - сказав президент.

Зеленський констатував, що сфера оборонних закупівель не реформована й найменш прозора з усіх. За словами президента, необхідно збільшувати прозорість оборонних закупівель, секретність має залишатися тільки там, де вона доцільна.

"Наша мета – вдосконалювати систему демократичного цивільного контролю, збільшувати контрольну роль парламенту, співпрацювати з громадськими організаціями, формувати ефективні процедури та ефективні інститути й дотримуватися законодавства", - наголосив він, відзначивши активізацію деяких правоохоронних органів у цій сфері.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА