20:36 27.06.2019

Верховний Суд у п'ятницю розгляне апеляцію ЦВК щодо участі у виборах "Руху нових сил" Саакашвілі

2 хв читати

Верховний Суд України розгляне в п'ятницю, 28 липня, апеляційну скаргу Центральної виборчої комісії щодо участі партії "Рух нових сил" Міхеіла Саакашвілі у позачергових парламентських виборах 21 липня.

Як повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" в четвер адвокат Руслан Чорнолуцький, який представляє інтереси партії, відповідну ухвалу було винесено на засіданні в четвер.

"Завершити підготовку справи до апеляційного розгляду. Призначити справу... за апеляційною скаргою ЦВК на рішення Шостого апеляційного адміністративного суду від 25 червня 2019 року до розгляду в судовому засіданні (з повідомленням сторін) на 28 червня о 18:00, яке відбудеться в Касаційному адміністративному суді в складі Верховного Суду за адресою м. Київ, вул. Московська, 8, корпус 5", - навів адвокат рішення суду.

Як повідомлялося, Шостий апеляційний адміністративний суд Києва 25 червня задовольнив позов партії "Рух нових сил" Міхеіла Саакашвілі на рішення ЦВК про відмову в реєстрації кандидатів від цієї політсили на позачергових виборах Верховної Ради, скасувавши відповідну постанову ЦВК від 23 червня.

"Зобов'язати Центральну виборчу комісію повторно розглянути подані 20 червня 2019 року політичною партією "Рух нових сил" Михеіла Саакашвілі документи для реєстрації кандидатів у народні депутати України від партії "Рух нових сил" Михеіла Саакашвілі в загальнодержавному виборчому окрузі та одномандатних виборчих округах", - йдеться в рішенні суду.

У ЦВК пояснили, що позачергові вибори народних депутатів України президент призначив указом на 21 липня 2019 року. "А отже, розгляд 8 травня 2019 року на засіданні ради політичної партії "Рух нових сил" питань, пов'язаних з участю партії в позачергових виборах народних депутатів України від 21 липня 2019 року, не міг бути здійснений", - заявили в Центрвиборчкомі.

За інформацією комісії, позачерговий партійний з'їзд "Руху нових сил", скликаний 10 червня, який затвердив виборчий список кандидатів, "відбувся з порушенням вимог статуту цієї партії".

У Центрвиборчкомі заявляли, що копію постанови ЦВК і копію протоколу засідання ради партії "Рух нових сил" від 8 травня і протоколу позачергового з'їзду партії від 10 червня направлять до Національної поліції України "для здійснення перевірки та в разі необхідності - вжиття передбачених законодавством заходів реагування".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА