13:44 28.06.2019

Мураєв зареєстрував петицію для звільнення Олександра Єфремова

2 хв читати
Мураєв зареєстрував петицію для звільнення Олександра Єфремова

Лідер партії "Опозиційний блок" Євген Мураєв зареєстрував петицію на сайті Адміністрації президента про припинення "політичних переслідувань" Олександра Єфремова, повідомила прес-служба партії.

Мураєв просить президента України Володимира Зеленського припинити "політичні переслідування" Олександра Єфремова і забезпечити право політика на неупереджений судовий розгляд упродовж розумного терміну.

Як наголошується в петиції, Олександр Єфремов перебуває в СІЗО в Старобільську Луганської області з 2016 року. "Незважаючи на важкий стан здоров'я Олександра Єфремова та відсутність доказів його провини, які, як неодноразово наголошували захисники, так і не були представлені в суді за три роки розгляду справи, - суд не погодився змінити запобіжний захід для політика", - йдеться в петиції.

Мураєв вважає політично мотивованими з боку попередньої влади арешт й тримання під вартою Єфремова.

"У своїх заявах президент Володимир Зеленський неодноразово наголошував, що за його правління політичним переслідуванням буде покладено край. Ми вважаємо, що найкращим підтвердженням щирості цих слів нового глави держави може стати конкретна справа, а саме - усунення наслідків вказівок попереднього президента України правоохоронним органам щодо Олександра Єфремова та припинення політичного тиску в кримінальному провадженні. Результатом буде звільнення Олександра Єфремова", - вважає політик.

Автор петиції також зазначає, що група народних депутатів готова взяти Єфремова на поруки.

Як повідомлялося, Єфремова затримали за підозрою в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України 30 липня 2016 року в аеропорту Києва. Йому також інкримінується підтримка самопроголошеної "ЛНР" і незаконне заволодіння майном "Луганськвугілля".

Єфремова обвинувачують в організації захоплення будівлі Луганської обласної державної адміністрації навесні 2014 року, в пособництві під час захоплення будівлі Управління Служби безпеки України в Луганській області, вчиненні умисних дій із метою зміни меж території та державного кордону України.

Йому також інкримінується організаційне та інше сприяння створенню та діяльності терористичної організації "Луганська народна республіка" й державна зрада.

24 квітня 2019 року Старобільський районний суд Луганської області продовжив запобіжний захід у вигляді арешту екс-голові парламентської фракції Партії регіонів Олександру Єфремову - до 22 червня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА