13:43 29.06.2019

Геополітичні проблеми посилилися, вони заважають економічному зростанню

3 хв читати
Геополітичні проблеми посилилися, вони заважають економічному зростанню

Глави країн Великої двадцятки висловили готовність робити кроки для вирішення геополітичних проблем, які заважають економічному зростанню, йдеться в декларації, оприлюдненій у суботу за підсумками дводенного саміту G20 в Осаці.

"Напруженість у торгівлі та геополітичні проблеми посилилися. Ми надалі боротимемося з цими ризиками і готові до подальших дій", - йдеться в поширеному документі.

При цьому лідери країн G20 вважають, що "темпи глобального економічного зростання починають стабілізуватися, і вони, як очікується, поступово зростуть пізніше цього року і також у 2020 році".

Криптоактиви на цьому етапі не входять до числа загроз світовій фінансовій стабільності, але G20 відстежує ризики, що виникають, йдеться в Осакській декларації лідерів "групи двадцяти".

"Технологічні інновації можуть принести суттєву користь фінансовій системі і в ширшому сенсі економіці. Попри те, що на цьому етапі віртуальні активи не становлять загрози глобальній фінансовій стабільності, ми ретельно відстежуємо тенденції та зберігаємо пильність до наявних та нових ризиків", - йдеться в документі.

G20 підтвердила зобов'язання із застосування нещодавно доповнених стандартів FATF стосовно віртуальних активів і пов'язаних із ними провайдерів для протидії відмиванню грошей і фінансуванню тероризму.

Лідери "групи двадцяти" також вітали резолюцію Радбезу ООН, яка наголошує на ролі FATF у встановленні глобальних стандартів щодо запобігання та боротьби з відмиванням грошей, фінансуванням тероризму і поширенням зброї масового ураження. "Ми підтверджуємо наше тверде зобов'язання активізувати зусилля із боротьби з цими загрозами, включно зі зміцненням глобальної мережі регіональних груп за типом FATF. Закликаємо до всеосяжної, ефективної та швидкої реалізації стандартів FATF", - йдеться в комюніке.

FATF - міжнародна група з розробки фінансових заходів з боротьби з відмиванням грошей. Росія цього року проходить черговий раунд перевірки антивідмивальної системи, візит експертів FATF відбувся у березні, публікація підсумкової доповіді очікується в жовтні.

Саміт Великої двадцятки відбувся 28-29 червня в Осаці.

Велика двадцятка об'єднує держави з найбільш розвиненою економікою та економікою, що розвивається. До неї входять такі країни, як Австралія, Аргентина, Бразилія, Британія, Індія, Індонезія, Італія, Канада, КНР, Мексика, ФРН, Росія, Саудівська Аравія, США, Туреччина, Франція, Південна Корея, ПАР, Японія, а також Європейський Союз. ЄС на самітах представляють голова Європейської Комісії та голова Європейської Ради. На саміті в Осаці це Жан-Клод Юнкер та Дональд Туск відповідно.

Держави, що входять до складу "двадцятки", представляють 80% глобального ВВП. Спочатку передбачалося, що ця зустріч стане основним майданчиком для форуму міжнародного економічного співробітництва, проте пізніше фокус змістився у бік політики. Останніми роками на самітах G20 лідери держав та їхні делегації провадять переговори не лише з економічних та фінансових питань, а й активно обговорюють міжнародний порядок денний, питання клімату, цифрової економіки та розвитку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА