11:43 01.07.2019

Українська делегація має і надалі працювати в ПАРЄ, незважаючи на повернення делегації РФ, вважає посол Франції

2 хв читати
Українська делегація має і надалі працювати в ПАРЄ, незважаючи на повернення делегації РФ, вважає посол Франції

Посол Франції в Україні Ізабель Дюмон вважає, що українська делегація в Парламентській асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) має і надалі відігравати свою позитивну роль у роботі організації, незважаючи на повернення делегації Росії.

"Ми, звичайно, взяли до уваги ту реакцію, з якою виступила українська делегація в ПАРЄ. Зі свого боку, я б хотіла, щоб ця делегація і надалі відігравала своєю роботою позитивну роль у цій організації", - сказала вона в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Зокрема, за її словами, українська делегація є однією з найактивніших, що актуально як для представників українського парламенту, так і для представників уряду, які працюють на рівні Комітету міністрів Ради Європи.

"Тобто, загалом, українська делегація працює дуже потужно, і Україна може пишатися своїми представниками в Раді Європи", - додала Дюмон.

При цьому посол розуміє наявність питань в українському суспільстві щодо рішення, яке відкрило шлях до повернення Росії в ПАРЄ.

"Ми, звичайно, розуміємо ті питання, які виникають в Україні у зв'язку з, як це подається, поверненням Росії до Ради Європи. Але подивімося на всю цю ситуацію з іншого боку. Ухвалені рішення жодним чином не полегшують ситуацію для Росії з точки зору її взаємодії з Радою Європи, зокрема з Європейським судом з прав людини і з її громадянами, які зможуть подавати позови проти Росії в цей інститут. Саме цей аспект було підтверджено і посилено ухваленим рішенням", - зазначила дипломат.

Вона запевнила, що санкційна політика в рамках ЄС залишається чинною.

"Я вважаю той факт, що майже в ті самі дати відбулося продовження санкцій, знімає будь-які підозри і показує, що навпаки - санкційна політика залишається чинною, і таких побоювань бути не повинно", - додала Дюмон.


Повний текст інтерв'ю буде опубліковано в новинній стрічці та у відкритому доступі на сайті агентства "Інтерфакс-Україна".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Столтенберг ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА