12:56 01.07.2019

Верховний Суд підтвердив право Андрія Клюєва брати участь у парламентських виборах

2 хв читати
Верховний Суд підтвердив право Андрія Клюєва брати участь у парламентських виборах

 Верховний Суд скасував відмову Центральної виборчої комісії (ЦВК) у реєстрації кандидатом у народні депутати на позачергових парламентських виборах екс-глави Адміністрації президента України часів Віктора Януковича Андрія Клюєва, повідомив адвокат Юрій Сухов.

"Адвокатське об'єднання "Сухов, Кочан енд баррістерс" відстояло в Касаційному адміністративному суді при Верховному Суді гарантоване Конституцією та законами України громадянину України Клюєву право на участь у виборчому процесі", - написав адвокат на своїй сторінці в соцмережі Facebook у понеділок.

Він зазначив, що рішення Верховного Суду є остаточним.

"Суд не погодився з ЦВК України і скасував, як на мене, сепаратистське та кон'юнктурне його рішення про відмову в реєстрації Клюєва А.П., що постійно проживає на території України в м. Донецьку, кандидатом у народні депутати України від Ліберальної партії України в одномандатному виборчому окрузі №46 на позачергових виборах 21 липня 2019 року", - уточнив Сухов.

Пізніше цього дня прес-секретар генпрокурора України Лариса Сарган підтвердила інформацію, що Касаційний адмінсуд при Верховному Суді дозволив Андрію Клюєву брати участь у дострокових виборах до ВР.

Як повідомлялося, 23 червня, ЦВК відмовила в реєстрації кандидатом у народні депутати Андрію Клюєву (округ №46, Донецька область).

Клюєва підозрюють у заволодінні з травня 2010 по квітень 2011 року державним майном шляхом зловживання своїм службовим становищем, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, повторно й в особливо великих розмірах. Печерський райсуд Києва дозволив Генпрокуратурі проводити спеціальне досудове розслідування стосовно нього. За інформацією СБУ, нині Клюєв проживає в РФ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА