16:16 02.07.2019

Зеленський наполягає на притягненні до відповідальності винних у травмуванні дітей від вибуху на майданчику в Дніпропетровській області

2 хв читати
Зеленський наполягає на притягненні до відповідальності винних у травмуванні дітей від вибуху на майданчику в Дніпропетровській області

Президент України Володимир Зеленський, який перебуває з візитом у Канаді, узяв під особистий контроль розслідування обставин вибуху на дитячому майданчику в с. Пашена Балка Дніпропетровської області, внаслідок якого постраждало шестеро дітей, повідомив в. о. голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації Дмитро Батура.

Як повідомляється на сайті Дніпропетровської ОДА, на нараді у вівторок Батура повідомив, що нині постраждалим дітям надають усю необхідну медичну допомогу.

"Президент знає про ситуацію і взяв під контроль розслідування трагедії. Він вважає неприпустимим, коли на смітнику діти знаходять снаряд і грають ним на дитячому майданчику. Глава держави наголосив, що має бути з'ясовано всі обставини трагедії та притягнуто до відповідальності винних осіб", - наголосив в. о. голови Дніпропетровської облдержадміністрації.

Він нагадав, що найменшому з постраждалих дітей - п'ять років, найстаршому - 16.

"Двоє хлопців - у реанімації у тяжкому стані. У них - мінно-вибухові травми, проникаючі поранення. Дітей уже прооперували", - повідомив, у свою чергу, в. о. директора Дніпропетровської дитячої обласної лікарні Олександр Хитрик.

Ще четверо дітей, за словами медика, перебувають у травматології в стані різної тяжкості (у них переломи та осколки). "Двох із них також прооперували", - поінформував Хитрик.

Як повідомлялося, 1 липня внаслідок вибуху невідомого предмета на дитячому майданчику в с. Пашена Балка Дніпровської області шестеро дітей дістало травм різного ступеня тяжкості.

Розслідування цього факту відбувається за двома статтями Кримінального кодексу України - ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) і ст. 264 (недбале зберігання вогнепальної зброї або бойових припасів).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА