17:19 02.07.2019

Парубій скасував запрошення для ПАРЄ спостерігати за президентськими виборами до ВР: Серед міжнародних спостерігачів не може бути представників країни-агресора

2 хв читати
Парубій скасував запрошення для ПАРЄ спостерігати за президентськими виборами до ВР: Серед міжнародних спостерігачів не може бути представників країни-агресора

Голова Верховної Ради Андрій Парубій скасував запрошення для Парламентської асамблеї Ради Європи здійснювати спостереження за достроковими парламентськими виборами в Україні, призначеними на 21 липня.

"Підписав лист до президента Парламентської асамблеї Ради Європи Ліліани Морі Паскьє про відкликання мого запрошення для міжнародних спостерігачів від ПАРЄ на позачергових парламентських виборах. Серед міжнародних спостерігачів не може бути представників країни-агресора - Росії, які будуть не спостерігачами, а агентами гібридної війни (президента РФ Володимира - ІФ) Путіна. Вплив Росії на українські вибори - будь-яким чином - неприпустимо", - написав у вівторок увечері на своїй сторінці в соцмережі Facebook Парубій.

Спікер Верховної Ради також опублікував фотокопію відповідного листа, в якому пояснив Паскьє, що змушений був прийняти таке рішення з урахуванням ситуації, яка склалася в асамблеї щодо повернення російської парламентської делегації до участі в роботі організації "без істотних зрушень у виконанні Російською Федерацією семи резолюцій ПАРЄ".

Як повідомлялося, 25 червня після рішення ПАРЄ щодо повернення російської делегації українська делегація звернулася до української влади з проханням терміново розглянути питання припинення участі України в роботі ПАРЄ, а також питання про подальшу участь України в органах Ради Європи.

У відповідь на це міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що у разі підтвердження ПАРЄ повноважень російської делегації буде доцільно, щоб Верховна Рада відкликала запрошення для асамблеї бути спостерігачами на парламентських виборах в Україні, а Парубій заявив, що "ми не можемо допустити, щоб на українських парламентських виборах були представники країни-агресора, щоб вони судили і визначали демократичність українських виборів".

1 липня парламентський комітет із закордонних справ рекомендував Верховній Раді призупинити участь постійної делегації в роботі ПАРЄ до отримання висновків Венеціанської комісії. Комітет також звернувся до Парубія з проханням відкликати запрошення для спостерігачів ПАРЄ на дострокові парламентські вибори в Україні 21 липня.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сенатор США Грем: Путін - не легітимний президент, закликаю адміністрацію Байдена підтримати включення РФ до списку країн-спонсорів тероризму

Виділення Конгресом макрофінансової допомоги Україні критично важливе - Зеленський на зустрічі з Гремом

Президент Литви: Ми маємо бути тими, хто встановлює правила для майбутнього, не Путін

Зеленський зустрівся із сенатором США Гремом у Києві - посольство США

Боррель про EURO5 млрд військової допомоги: Ми продовжимо підтримувати Україну, чого це не коштувало б

Глава Євроради закликав зміцнити оборонний потенціал Європи, перейти в режим "воєнної економіки"

Австрія здатна очолити міжнародну коаліцію з гумдопомоги Україні - Стефанчук

Комітет із нацбезпеки обговорив поправки щодо регламентації вилучення транспорту в законопроєкті про мобілізацію - Фріз

Китай розглядає можливість участі в інавгураційному Саміті миру - посол Китаю у Швейцарії

Макрон: "Ми будемо готові відреагувати задля безпеки України та європейців"

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА