21:14 02.07.2019

Співпраця з МВФ залишається пріоритетом для влади України - Зеленський на зустрічі з першим заступником голови Фонду Ліптоном

2 хв читати
Співпраця з МВФ залишається пріоритетом для влади України - Зеленський на зустрічі з першим заступником голови Фонду Ліптоном

Президент України Володимир Зеленський у Торонто (Канада) під час зустрічі з першим заступником директора-розпорядника Міжнародного валютного фонду (МВФ) Девідом Ліптоном наголосив, що співпраця з МВФ залишається пріоритетом для української влади.

"Ми хочемо продовжувати наші відносини з МВФ. Я наголошую на цьому", - цитує Зеленського прес-служба глави держави у вівторок ввечері.

Президент зазначив, що Україна досягла макроекономічної стабільності, але цього поки що мало. "Ми будемо робити все, щоб Україна процвітала", - зазначив Зеленський і додав, що важливим завданням для української влади є економічний розвиток.

"Він також наголосив, що гарантує незалежність Національного банку України", - йдеться в повідомленні.

Глава держави висловив сподівання, що Верховна Рада наступного скликання, яка буде обрана на позачергових парламентських виборах 21 липня, прийматиме реформаторські закони.

Президент зазначив, що Україна налаштована проводити важливі реформи, спрямовані на сталий економічний розвиток. Зокрема мова йде про реформу правоохоронних органів, енергетичної сфери, великої приватизації і ринок землі. Він також повідомив про скасування понад 160 застарілих указів, які чинили тиск на бізнес.

Зеленський констатував, що сьогодні економіка України зростає на 2-3% на рік, але цього недостатньо, тому що суспільство вимагає більшого.

"Глава держави запросив делегацію МВФ відвідати Київ з метою досягнення робочої домовленості за новою програмою. Президент пропонує здійснити такий візит невідкладно після формування нового уряду", - поінформували в прес-службі Зеленського.

Глава Української держави з 1 по 3 липня перебуває в Канаді з робочим візитом. Згідно з програмою візиту, він візьме участь у роботі міжнародної конференції з підтримки реформ в Україні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА