18:13 03.07.2019

Партія "Голос" проти скасування закону про люстрацію і наполягає на посиленні люстраційного механізму

2 хв читати
Партія "Голос" проти скасування закону про люстрацію і наполягає на посиленні люстраційного механізму

Партія "Голос" виступає проти скасування закону про люстрацію та наполягає на посиленні механізму люстрації, йдеться в заяві партії, оприлюдненій у середу.

"Закон про люстрацію повинен очистити і захистити Україну від старої політики. Якщо Конституційний Суд України визнає закон неконституційним, ми будемо наполягати на ухваленні нового закону - він повинен бути таким, щоб ніхто не міг поставити під сумнів його застосування", - йдеться в заяві.

У партії наголошують, що люстрація була однією з ключових вимог і одним із ключових досягнень Майдану, а публічна відмова держави під будь-якими приводами від люстрації чиновників часів екс-президента Віктора Януковича є категорично неприйнятною. "Ми наполягали, наполягаємо і будемо наполягати на люстрації як дієвому механізмі очищення влади", - наголошують у "Голосі".

У політичній силі закликають якнайшвидше зняти підстави для розгляду закону в Конституційному Суді та захистити процедуру люстрації. "Президент повинен закликати КСУ відкласти рішення про люстрацію та закликати парламент найближчим часом провести позачергове засідання і розглянути законопроект 2695, який враховує зауваження Венеціанської комісії, щоб зняти будь-які питання в конституційності закону. Верховна Рада, не чекаючи заклику президента, повинна самостійно ініціювати позачергове засідання та ухвалити закон 2695 після його доопрацювання профільним комітетом", - пропонують у партії.

У заяві "Голосу" також закликали взяти участь в акції протесту проти скасування закону про люстрацію, запланованій біля будівлі Конституційного Суду 4 липня.

Як повідомлялося, в 2015 році з поданням про конституційність закону "Про очищення влади" до КС звернулися Верховний Суд України, який подав два подання, і 47 народних депутатів. Усі три подання об'єднано в одне конституційне провадження.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА