19:43 03.07.2019

Богдан рекомендує звертатися з питання реєстрації Клюєва та Шарія на виборах до Порошенка

2 хв читати
Богдан рекомендує звертатися з питання реєстрації Клюєва та Шарія на виборах до Порошенка

Глава Офісу президента України Андрій Богдан зазначає, що рішення про реєстрацію екс-глави Адміністрації президента часів Віктора Януковича Андрія Клюєва та блогера Анатолія Шарія кандидатами в народні депутати ухвалила Центральна виборча комісія, яка "створена й управляється з Верховної Ради паном Парубієм і паном Порошенком".

У своєму коментарі з Торонто (де перебуває з візитом президент Зеленський - ІФ), який було показано в ефірі низки українських телеканалів, Богдан зазначив, що це було зроблено на підставі рішення суддів Верховного Суду, яких призначив на посади попередній президент.

"Екс-міністра економіки пана Порошенка та екс-першого віце-прем'єр-міністра з питань економіки пана Клюєва об'єднують роки спільної роботи в уряді, тому вважаємо, що всі вимоги мітингувальників варто направити до керівництва однієї політичної партії, яка зацікавлена в дестабілізації ситуації в Україні", - зазначив глава Офісу президента.

Богдан наголосив, що на сьогодні відбувається "активізація аудиту діяльності пана Порошенка і його оточення з приводу розкрадання бюджетних коштів, привласнення державного майна, ухвалення незаконних рішень і розпоряджень".

"І метою проведення відповідних мітингів є відволікання уваги від цих розслідувань", - вважає він.

Богдан закликав міністра внутрішніх справ Арсена Авакова і в. о. глави СБУ Івана Баканова надати всю необхідну інформацію для ухвалення законних рішень, пов'язаних із реєстрацією тих чи інших кандидатів на виборах, а також щоб відповідні органи дали оцінку застосування сили проти журналістів і закликів до повалення влади, які звучали на мітингу в центрі Києва 2 липня.

2 липня на майдані Незалежності відбулася акція протесту проти рішення Верховного Суду та Центральної виборчої комісії про реєстрацію Андрія Клюєва та Анатолія Шарія кандидатами в народні депутати України на позачергових виборах 21 липня.

Акція зібрала близько тисячі людей, включно з великою кількістю журналістів, громадських активістів та деяких політиків. Серед учасників мітингу помічені народні депутати Мустафа Найєм і Єгор Соболєв, віце-прем'єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе, мер Львова, лідер партії "Самопоміч" Андрій Садовий, політолог Олександр Палій, адвокат Масі Найєм. Будь-яка партійна символіка на акції була відсутня.

Приводом для збору стала публікація активіста Романа Сініцина в соцмережі Facebook, який зазначив, що Клюєва і Шарія "зареєстрували, хоча вони не жили останні п’ять років в Україні та за законом взагалі не мали жодних шансів бути зареєстрованими".

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА