07:47 04.07.2019

Центрвиборчком скасував реєстрацію Клюєва і Шарія кандидатами в нардепи

2 хв читати
Центрвиборчком скасував реєстрацію Клюєва і Шарія кандидатами в нардепи

Центральна виборча комісія (ЦВК) скасувала реєстрацію колишнього глави адміністрації екс-президента Віктора Януковича Андрія Клюєва і блогера Анатолія Шарія кандидатами в народні депутати, повідомив спікер Верховної Ради України Андрій Парубій.

"Вітаю! Перемога! ЦВК скасувала реєстрацію Клюєва і Шарія!", - написав Парубій на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук.

Спікер парламенту також відзначив у цьому заслугу українців, які вийшли на акцію протесту на Майдані Незалежності 2 липня увечері. Він підкреслив, що "спільні дії і тверда позиція принесли перемогу".

Раніше повідомлялося, ЦВК на засіданні в середу одноголосно скасувала реєстрацію Клюєва кандидатом у народні депутати на одномандатному виборчому окрузі №46.

Як повідомлялося, 2 липня ЦВК прийняла рішення про реєстрацію кандидатами в народні депутати на позачергових виборах до Верховної Ради Андрія Клюєва і блогера Анатолія Шарія. У ЦВК заявили, що прийняли таке рішення на виконання рішення Верховного суду, який визнав неналежними докази, на підставі яких Центрвиборчком раніше відмовив їм у реєстрації. У Верховному суді заявили, що не зобов'язували ЦВК реєструвати Клюєва і Шарія, а лише зобов'язали продовжити розгляд їхніх документів,

Потім секретар ЦВК Наталія Бернацька повідомила, що Центрвиборчком може переглянути рішення про реєстрацію Клюєва і Шарія, якщо найближчим часом отримає докази проживання цих осіб за межами України протягом останніх 5 років.

Того ж дня на Майдані Незалежності відбулась акція протесту проти рішення про реєстрацію Клюєва і Шарія кандидатами в нардепи. Акція зібрала близько тисячі людей, включно з великою кількістю журналістів, громадських активістів та деяких політиків.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА