11:42 04.07.2019

Сарган-ЦВК: Кузьмін так і залишиться кандидатом?

2 хв читати
Сарган-ЦВК: Кузьмін так і залишиться кандидатом?

Прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган звернулася до Центрвиборчкому з питанням, чому на підставі матеріалів Генпокуратури не скасовано реєстрацію кандидатом у депутати адвоката, першого заступника генпрокурора (2010-2013) Рената Кузьміна.

"Шановна ЦВК. Вчора було скасовано реєстрацію двох одіозних кандидатів - у мажоритарці А. Клюєва і за списком А. Шарія. Питання: Ренат Кузьмін - 35 номер у списку партії "Опозиційна платформа – за життя" - так і залишиться кандидатом? І стане народним депутатом України, останні п'ять років переховуючись на тимчасово окупованій території Криму, а в окремі періоди - в Росії?", - написала Сарган у Facebook.

Раніше Сарган повідомляла, що ще 20 червня 2019 року до ЦВК було направлено лист, в якому повідомлялося про розслідування кримінального провадження за підозрою Кузьміна в скоєнні особливо тяжких злочинів, зокрема в легалізації (відмиванні) майна, здобутого злочинним шляхом, за вчинення яких законом передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на термін від восьми до п'ятнадцяти років із конфіскацією майна. У листі також зазначено, що проведеними слідчими (розшуковими) діями встановити фактичне місцеперебування Кузьміна на території України не виявилося можливим. Його оголошено у розшук, проведення якого доручено Національній поліції і СБУ. Також, за даними правоохоронних органів, Кузьмін з метою уникнення кримінальної відповідальності міг ховатися від органів досудового розслідування не тільки на тимчасово окупованій території АР Крим, а й на території Російської Федерації.

"Однак цей "кандидат" тихо зареєстрований кандидатом за списком однієї з партій і залишився як без уваги ЗМІ, так і активістів", - зазначила Сарган.

Кузьмін перебуває в розшуку. Він є підозрюваним у кримінальному провадженні від 25.09.2015 року, яке стосується, зокрема, зловживання владою або службовим становищем.

Як повідомлялося, 26 червня заступник голови ЦВК Євген Радченко заявив, що у комісії не було підстав не реєструвати кандидатом у народні депутати Рената Кузьміна за списками партії "Опозиційна платформа - За життя". "Центральна виборча комісія не змогла переконатися в тому, що пан Кузьмін дійсно перебуває за межами території України. Те, що він перебуває в розшуку, для ЦВК не має, на жаль, значення, тому що особа, яка перебуває в розшуку, має право бути зареєстрованим кандидатом", - сказав Радченко на прес-конференції.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА