12:26 04.07.2019

Парубій вірить, що КС не скасує закон про люстрацію

2 хв читати
Парубій вірить, що КС не скасує закон про люстрацію

Голова Верховної Ради Андрій Парубій переконаний, що Конституційний Суд України не скасує окремі положення закону про люстрацію, незважаючи тиск, який на чиниться на суддів, щоб вони визнали деякі положення неконституційними.

"Я переконаний, що судді Конституційного Суду, яких змушують і тиснуть на них, щоб було ухвалено це рішення, цього не зроблять. І я вірю, що рішення не буде. Але водночас я дякую всім громадян, які зараз біля Конституційного Суду відстоюють закон про очищення влади", - заявив спікер на пленарному засіданні парламенту в четвер.

Він зазначив, що люстрація вже давно "стоїть поперек горла колишнім "регіоналам" та іншим українофобам".

Парубій додав, що главу Адміністрації президента України Володимира Зеленського було призначено всупереч закону про люстрацію.

"Все темні сили об'єдналися, щоб знищити цей закон. Нам хочуть під етикеткою нових повернути старих "регіоналів", - сказав він.

Спікер парламенту нагадав, що закон про люстрацію був одним із вимог Революції гідності.

Як відомо, Конституційний Суд розглядає справу про конституційність окремих положень закону про очищення влади, ухваленого Верховною Радою у вересні 2014 року.

Відповідно до закону, особи, що обіймають посади, які підпадають під люстраційну перевірку, мають не пізніше, ніж на 10-й день із початку проведення перевірки в установі подати своєму керівникові власноруч написану заяву про згоду на проведення перевірки (або про застосування до них заборони перебування на посаді, або про те, що вони не потрапляють під перевірку).

Відповідно до закону, заходи з очищення влади вживаються щодо прем'єра, першого віце-прем'єра, віце-прем'єра, керівників центральних органів виконавчої влади, голів Національного банку, Антимонопольного комітету, Фонду держмайна, генпрокурора, голів силових відомств, посадових осіб Збройних сил України, членів вищої ради правосуддя, членів вищої кваліфікаційної комісії суддів, суддів, керівника державної судової адміністрації України, його першого заступника і заступника та інших.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА