12:23 05.07.2019

Понад півсотні кандидатів у нардепи голосували за "диктаторські закони" 2014 року

2 хв читати

54 кандидати, які балотуються в народні депутати України на позачергових виборах до Верховної Ради, голосували за "диктаторські закони" 16 січня 2014 року, заявляє голова Комітету виборців України Олексій Кошель

"Згідно з нашими висновками, на виборах до Верховної Ради балотується 54 кандидати, які голосували за диктаторські закони", - повідомив Кошель на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" в п'ятницю.

За його словами, третина таких кандидатів (18 осіб) - у списках політичних партій, зокрема 11 - у списку "Опозиційного блоку", 5 - в "Опозиційній платформі - За життя" і по одному кандидату - в списках Аграрної партії і партії "Незалежність". Решта 36, котрі підтримали "диктаторські закони", балотуються в одномандатних округах.

Як повідомлялося, 16 січня 2014 року було ухвалено закони "Про внесення змін до закону України "Про судоустрій і статус суддів" та процесуальні закони щодо додаткових заходів захисту безпеки громадян авторства депутатів від фракції Партії регіонів Володимира Олійника та Вадима Колесніченка, а також закон про зміни до Регламенту Верховної Ради, які спрощували порядок надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання чи арешт народних депутатів, які скоїли злочин.

Крім того, було ухвалено закони "Про відповідальність за адміністративні правопорушення в сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, зафіксовані в автоматичному режимі"; закон щодо відповідальності за вчинення адміністративних правопорушень під час проведення футбольних матчів; закон про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу щодо заочного кримінального провадження.

Ухвалення парламентом цих дев’яти законів викликало негативну реакцію західних політиків та офіційних осіб, а також міжнародних правозахисних організацій.

Верховна Рада скасувала норми зазначених законів 24 лютого 2014 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА