13:10 05.07.2019

Україна має бути позаблоковою суверенною державою, а не колонією іншої країни

2 хв читати
Україна має бути позаблоковою суверенною державою, а не колонією іншої країни

Україна має бути мирною, позаблоковою, суверенною державою, а не колонією іншої країни, заявив лідер партії "Опозиційний блок" Євген Мураєв.

Як повідомляється на офіційному сайті партії, за його словами, бажання домогтися справжньої незалежності України - те, що відрізняє "Опозиційний блок" від партії "Опозиційна платформа - За життя". "Я був засновником партії "За життя". І після того, як Рабинович продав частину партії Медведчуку, я вийшов звідти з принципових міркувань. Ми з Медведчуком по-різному бачимо Україну. Я її бачу позаблоковою, нейтральною, суверенною державою, а не Південним федеральним округом Російської Федерації. І це - наша основна відмінність", - заявив Мураєв у ефірі програми "Право на владу"на телеканалі "1+1".

Він зазначив, що домогтися суверенітету України, не забезпечивши мир, неможливо. "Ми любимо свою країну, ми будемо за неї боротися, і ми будемо завжди виступати проти партій війни і будемо в опозиції до них. Ми хочемо миру, тому що у більшості членів нашої партії в Донецьку залишився дім. І для нас - це особисте. і ми хочемо повернути людей: рідних, близьких і знову возз'єднати нашу країну... ми - єдині, у кого є план", - підкреслив Мураєв.

За його словами, щоб мінімізувати вплив на Україну ззовні, необхідно ухвалити закон про референдум. "На референдумі ми маємо визначити статус нашої держави. І я виступаю за те, що ми повинні бути позаблоковими і нейтральними. Тому що як тільки ми дивимося в бік Росії - у нас відбуваються Майдани, в бік Європи - виникає Донбас. Я вважаю, що позаблоковість України - це основа миру", - наголосив політик.

Також, за його словами, в Україні має відбутися "реальна децентралізація". "Я вважаю, що кожен регіон в Україні має мати особливий статус. Просто центральній владі це невигідно. Тому що через вертикаль виконавчої влади якраз і відбуваються всі корупційні оборудки", - зазначив Мураєв.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА