21:32 05.07.2019

Члени ЦВК повинні відповідати за шкоду держбюджету через передрук бюлетенів - Лукаш

2 хв читати
Члени ЦВК повинні відповідати за шкоду держбюджету через передрук бюлетенів - Лукаш

Можливий передрук виборчих бюлетенів не зірве позачергові вибори до Верховної Ради, але за завдані держбюджету збитки повинні відповідати члени Центральної виборчої комісії, які приймали рішення про внесення в бюлетень партії без жеребкування, заявила колишній міністр юстиції Олена Лукаш.

"Поговоримо про зрив виборів, друзі мої. Занадто багато шуму на цю тему. Тому що є ймовірність, що частину бюлетенів доведеться передруковувати. Вибори відбудуться. А те, що зараз відбувається, за моєю оцінкою, - виключно провина ЦВК. Вважаю, що її велика частина нудьгує за своїм "батьком" - Порошенком (п'ятий президент України Петро Порошенко - ІФ), а решта з болем дивляться, як іде в небуття улюблений "Народний фронт" Яценюка (лідер партії "Народний фронт" Арсеній Яценюк)", - зазначила Лукаш на своїй сторінці в Facebook у п'ятницю.

За її словами, з 63 млн 611 тис. бюлетенів надруковано від 5 до 7 млн, при цьому відвантаження бюлетенів ще не почалась, а фінальним терміном їх друку в тендерній документації зазначене 21 липня.

"Чи зірве вибори передрук нехай навіть 11% бюлетенів (7 млн з майже 64 млн)? Ні. Якщо включаться обидві фабрики - і Банкнотка НБУ і ПК "Україна"- все встигнуть передрукувати. Чи спричинить це збитки держбюджету? Однозначно. І відповідати за збитки повинні члени ЦВК, які вирішили, що одні суб'єкти включаються в бюлетень за жеребкуванням, а інші - без", - написала Лукаш.

За її словами, члени ЦВК знали, що потрібно буде нове жеребкування, і що тривають суди з цього питання. Як зазначає юрист, саме ті члени Центрвиборчкому, які проігнорували цей факт, і є співучасниками спроб зірвати вибори.

Лукаш стверджує, що в тому, що відбувається, зацікавлений сам Порошенко. "Нещодавно в Кам'янець-Подільському він заявив, що "наша команда з вами скасувала реєстрацію Шарія" (блогера Анатолія Шарія - ІФ). "Наша команда" - це він про ЦВК, розумієте? Він спокійно зізнався, хто і як ухвалює рішення в цьому виборчому процесі", - написала екс-міністр юстиції.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА