07:37 08.07.2019

"Євросолідарність": Анонсований "телеміст" за участю забороненого пропагандистського телеканалу Росія-24 - виклик усій інформаційній безпеці України

2 хв читати
"Євросолідарність": Анонсований "телеміст" за участю забороненого пропагандистського телеканалу Росія-24 - виклик усій інформаційній безпеці України

Анонсований "телеміст" за участю забороненого в Україні пропагандистського телеканалу Росія-24 і одного з українських каналів є серйозним викликом для інформаційної безпеки України, заявили в партії "Європейська Солідарність".

"Анонсований на 12 липня "телеміст" за участю забороненого в Україні пропагандистського телеканалу Росія-24 і одного з українських каналів, який входить до медіа-групи Віктора Медведчука - це серйозний виклик усій інформаційній безпеці України", - йдеться в заяві на сторінці партії в Фейсбук у четвер.

В "Євросолідарності" підкреслили, що "даний проект - це безумовна легалізація пропагандистського російського контенту через українські мас-медіа, яку ми трактуємо як дії, які створюють реальні загрози національним інтересам, суверенітету і територіальній цілісності України".

У партії нагадали, що згідно з указом президента України Петра Порошенка №549 / 2015 від 2 вересня 2015 року "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)" телеканал Росія-24 входить в структуру Федерального державного підприємства "Всеросійська державна телевізійна і радіомовна компанія" і фінансований з бюджету країни-агресора, знаходиться під санкціями. Стосовно до каналу діє норма про "обмеження або припинення надання телекомунікаційних послуг і використання телекомунікаційних мереж загального користування".

"Ми нагадуємо ініціаторам і прямим виконавцям цього "телевізійного шоу", що умисні дії, спрямовані на розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті, на приниження національної честі та гідності підпадають під кримінальне розслідування", - сказано в заяві.

Також у партії вважають, що проведення "телемосту" - виняткова провокація з боку Кремля. "Це ще один механізм впливу на українців під час виборчої кампанії. Мета Москви проста - через начебто розмови "про мир" завести у Верховну Раду України якомога більшу кількість проросійських депутатів, щоб політично закріпити реванш у стінах Верховної Ради", - підкреслили в "Європейській Солідарності".

Політсила закликає Службу безпеки України, Раду національної безпеки і оборони України, Національну Раду з питань телебачення і радіомовлення дати миттєву реакцію щодо так званого "телемосту", анонсованого пропагандистським каналом.

Разом з тим, в "Євросолідарності" запевнили, що в разі відсутності реакції, "залишаємо за собою право на протест проти бездіяльності зазначених органів".

"Телемости з Росією можливі лише тоді, коли останній чобіт російського військового покине територію України!", - підсумували в "Європейській Солідарності".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА