11:03 08.07.2019

Верховний Суд скасував повторне жеребкування номерів партій у виборчому бюлетені

2 хв читати

Касаційний адміністративний суд у складі Верховного Суду України задовольнив апеляцію на рішення Шостого апеляційного адміністративного суду від 4 липня, який зобов'язав Центральну виборчу комісію провести повторне жеребкування порядкових номерів партій у виборчому списку, повідомляє партія "Європейська солідарність".

"Верховний Суд України прийняв виважене рішення. Пережеребкування номерів у виборчому бюлетені не буде. Отже, вибори відбудуться вчасно, план окремих політичних сил їх зірвати провалився", - йдеться в повідомленні партії на її сайті.

"Європейська Солідарність" вітає рішення Верховного Суду і висловлює сподівання, що "тепер уже ніщо не завадить проведенню демократичних і прозорих виборів".

"Все є таки є справедливість! Ми виграли Верховний! Виборам 21 липня бути!", - написала секретар Центральної виборчої комісії України Наталія Бернацька на своїй сторінці у Facebook.

Крім того, агентству "Інтерфакс-Україна" повідомили в Центрвиборчкомі, що офіційно поки що не отримали рішення суду.

Як повідомлялося, 29 червня на виконання рішення Верховного Суду ЦВК зареєструвала кандидатів у народні депутати за списком партії "Рух нових сил Михайла Саакашвілі", проте перед цим уже було проведено жеребкування щодо черговості партій у виборчому бюлетені та затверджено форму, колір і текст бюлетеня.

30 червня прес-служба ЦВК повідомила, що "Рух нових сил Михайла Саакашвілі" зареєстровано у виборчому бюлетені під номером 22 без проведення жеребкування. У ЦВК вказали на те, що під час здійснення агітації політичні партії широко використовують номери, визначені під час жеребкування, як елемент ідентифікації політичної партії у виборчому бюлетені, тому зміна таких номерів може призвести до дезорієнтації виборця під час формування його волі та спотворення волевиявлення.

Пізніше Саакашвілі виступив категорично проти повторного жеребкування з визначення номерів політичних партій у бюлетенях і заявив, що партія "Рух нових сил" не має наміру це ініціювати.

4 липня Шостий апеляційний адміністративний суд ухвалив рішення щодо проведення повторного жеребкування.

Кілька партій-учасниць виборів заявили, що таке рішення суду може призвести до зриву позачергових парламентських виборів 21 липня.

5 липня в Центральній виборчій комісії України заявили, що наслідком виконання рішення Шостого апеляційного адмінсуду щодо проведення повторного жеребкування партій на позачергових виборах до Верховної Ради стане неможливість надрукувати вчасно необхідну кількість бюлетенів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА