12:03 08.07.2019

Верховний Суд змінив підсудність у справі Єфремова, незабаром його можуть випустити з-під арешту

2 хв читати
Верховний Суд змінив підсудність у справі Єфремова, незабаром його можуть випустити з-під арешту

Колишній заступник глави Адміністрації президента України часів Віктора Януковича Андрій Портнов повідомив, що Верховний Суд змінив підсудність у справі екс-голови парламентської фракції Партії регіонів Олександра Єфремова.

"Друзі, вітаю рішення Верховного Суду про зміну підсудності у справі про зміну запобіжного заходу Олександру Єфремову. Більше немає... жодного шансу тримати його у в'язниці", - написав Портнов на своїй сторінці у Facebook у понеділок.

Він сподівається, що Єфремова буде звільнено з-під варти "найближчим часом".

При цьому Портнов не зазначив, який суд вестиме справу Єфремова.

Як повідомлялося, екс-голову парламентської фракції Партії регіонів Олександра Єфремова затримали за підозрою в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України 30 липня 2016 року в аеропорту Києва. Йому також інкримінують підтримку самопроголошеної "ЛНР" і незаконне заволодіння майном "Луганськвугілля".

Єфремова обвинувачують в організації захоплення будівлі Луганської обласної державної адміністрації навесні 2014 року, в пособництві під час захоплення будівлі Управління Служби безпеки України в Луганській області, вчиненні умисних дій з метою зміни меж території та державного кордону України.

Йому також ставлять за провину організаційне та інше сприяння створенню і діяльності терористичної організації "Луганська народна республіка" і державна зрада.

Справу розглядають у Старобільському районному суді Луганської області.

Наприкінці червня Конституційний Суд України визнав неконституційною норму КПК, якою суд фактично зобов'язувався, обираючи запобіжний захід, застосовувати безальтернативний запобіжний захід - тримання під вартою. Цю норму (ч. 5 ст. 176 КПК) застосовували до підозрюваного в здійсненні державної зради та інших тяжких і особливо тяжких злочинів проти основ національної безпеки України і злочинів, пов'язаних із терористичною діяльністю або діяльністю незаконних воєнізованих або збройних формувань.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА