15:33 08.07.2019

Після голосування за Виборчий кодекс ВР у четвер розгляне низку законопроектів і проведе позачергове засідання

2 хв читати
Після голосування за Виборчий кодекс ВР у четвер розгляне низку законопроектів і проведе позачергове засідання

Верховна Рада через майже місяць розгляду поправок до проекту Виборчого кодексу проголосує за документ у четвер, 11 липня, після чого розгляне низку інших законопроектів.

"За нашим підрахунком і за тими темпами, якими ми йдемо, ми можемо вийти на ухвалення рішення в четвер, 11 липня. Порадившись із комітетом, я передбачаю, що ми зможемо вийти на ухвалення рішення 11 липня об 11:00. І у мене є заклик до всіх народних депутатів і особливо до голів фракцій, щоб ми могли максимально мобілізувати цього дня всіх народних депутатів", - сказав Парубій на погоджувальній раді парламенту в понеділок.

Він зазначив, що також цього дня буде низка інших питань на порядку денному.

За словами спікера, парламентарі мають розглянути законопроект про соціальні гарантії для заручників (№8205), проекти законів про внесення зміни до деяких законодавчих актів щодо виконання військового обов’язку та проходження військової служби, про військове капеланство (№10244-1), про повну загальну середню освіту.

Крім того, Парубій додав, що ВР має намір розглянути зміни до державного бюджету в частині збільшення видатків для реструктуризації у вугільній промисловості, а також скасувати правку в законі про альтернативні джерела енергії, яка обмежує використання сонячних батарей малим і середнім бізнесом.

Спікер також заявив, що в четвер народні депутати можуть проголосувати за призначення нового міністра закордонних справ України, якщо напередодні в середу комітет із закордонних справ дасть відповідний висновок із кадрового питання.

Водночас він нагадав, що між ранковим і вечірнім пленарними засіданнями Верховної Ради в четвер відбудеться позачергове засідання парламенту, яке розпочнеться о 14:15.

Згідно з інформацією на сайті ВР, розпорядження щодо проведення позачергового засідання Парубій підписав на підставі 158 підписів народних депутатів під ініціативою провести таке засідання.

У порядку денному - законопроекти про посилення відповідальності за злочини проти малолітніх і неповнолітніх та про створення Єдиного реєстру педофілів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА