19:48 08.07.2019

Порошенко виступає за скликання позачергового засідання ВР для врегулювання заборони мовлення каналів, пов'язаних із країною-агресором

2 хв читати
Порошенко виступає за скликання позачергового засідання ВР для врегулювання заборони мовлення каналів, пов'язаних із країною-агресором

П'ятий президент України, лідер партії "Європейська солідарність" Петро Порошенко заявив, що українська влада і суспільство мають дати рішучу відсіч інформаційній диверсії у вигляді так званого телемосту між українським і російським пропагандистськими телеканалами.

Як повідомляється в понеділок на сайті партії "Євросолідарність", Порошенко наголосив, що має бути надано "адекватні відповіді на інформаційну диверсію, яка є складовою частиною гібридної війни Російської Федерації проти України".

"Телемости з агресором, телемости з Путіним (президентом РФ Володимиром Путіним - ІФ), з вбивцями українського народу неможливі. Телемости з Росією – очевидно, що це можливо тоді, коли Росія звільнить окуповані території, коли Росія прибере геть свої війська і коли Росія припинить вбивати українців. Якщо вам для цього мало аргументів, які надає українська влада – почуйте голос українського народу: тікайте, заберіться геть з України", - заявив Порошенко журналістам у понеділок.

Він зазначив, що від реакції органів влади та правоохоронців залежатиме, наскільки агресивно надалі діятиме "п'ята колона" за сценаріями Кремля.

За його словами, питання інформаційної безпеки українців вимагають негайного додаткового законодавчого захисту, і більшість ініціатив, напрацьованих командою "Євросолідарності" щодо захисту інформаційного простору підтримав президент Європейської ради Дональд Туск.

"Я сьогодні виклав всі ці тривоги пану Туску, і мені було дуже приємно, що він підтримав більшість цих ініціатив", - наголосив лідер "Євросолідарності".

Він висловився за скликання позачергового засідання Верховної Ради і законодавче врегулювання заборони мовлення каналів, пов'язаних із країною-агресором.

"Я б підтримав ініціативу Верховної Ради про скликання позачергового засідання і законодавче врегулювання заборони мовлення каналів, які мають пряму асоціацію з країною-агресором, принаймні під час війни. І низку інших ініціатив, які дозволять захистити інформаційний простір України від брутальної агресії з боку країни-агресора", - сказав політик.

Порошенко також закликав скликати Нацраду з питань телебачення і радіомовлення та "негайно розглянути й ухвалити рішення щодо ситуації в телевізійному просторі".

При цьому він закликав нову владу бути більш рішучими в діях щодо продовження курсу інтеграції до Євросоюзу.

"Зараз ми маємо ризики, через те, що нова українська влада сама не визначилась, де є місце України. За українську владу ніхто не буде визначатися в Європі. Ми маємо бути більш рішучими і більш наполегливими. На жаль, зараз реалізується те, чого ми не допускали протягом п’яти років – те, що розкручувала російська пропаганда. Це називається "втома від України". Якщо Україна сама не буде битися за своє місце в Європі – ніхто це місце не буде захищати. Для цього нам треба зараз об’єднатися всьому українському народу, щоб ми обов’язкового продовжили наш рух у Європейський Союз", - зазначив Порошенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

Стефанчук у ПАРЄ: Минув час засудження російської агресії, настав час об'єднаного спротиву терору РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА