08:38 09.07.2019

Гройсман вважає, що Климпуш-Цинцадзе хотіла влаштувати політичний скандал, а не потрапити на саміт Україна-ЄС

2 хв читати
Гройсман вважає, що Климпуш-Цинцадзе хотіла влаштувати політичний скандал, а не потрапити на саміт Україна-ЄС

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман вважає, що міг би організувати допуск віце-прем'єр-міністра України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванни Климпуш-Цинцадзе на саміт Україна-ЄС, якби вона звернулася до нього з відповідним проханням, а також вказує на бажання віце-прем'єра влаштувати політичний скандал.

"Те, що сталося, на мій погляд, має лише одну причину. Замість того, щоб передзвонити мені і сказати, що є якась технічна проблема, когось не пускають... Я вжив би заходів, щоб врегулювати цю проблему, якби я про неї знав. Замість цього віце-прем'єр-міністр іде і влаштовує скандал прямо на вході в Маріїнський палац. Як тільки вона влаштовує скандал, поруч випадково опиняються дві камери - "5 каналу" і каналу "Прямий", - сказав Гройсман в ефірі програми "Свобода слова" на телеканалі ICTV у понеділок.

"Мене це наводить на думки, що було бажання не взяти участь у роботі саміту, а було бажання влаштувати політичний скандал. Що і сталося. Автора цього скандалу я знаю. Це Петро Олексійович Порошенко, на превеликий жаль. Я з подібними кроками вже зустрічався. І всі два з половиною роки на посаді прем'єр-міністра час від часу такі підкилимові, брудні, дрібні інтриги спрямовувалися на мою адресу", - заявив прем'єр.

При цьому він зазначив, що дізнався про ситуацію з недопуском Климпуш-Цинцадзе на саміт Україна-ЄС з інтернету.

Водночас Гройсман додав, що цей саміт - президентського рівня, і склад делегації формує Офіс президента України.

"Очевидно, що разом з іншими віце-прем'єрами могла бути й Іванна Климпуш-Цинцадзе. Але сталося те, що сталося", - сказав прем'єр-міністр.

Як повідомлялося, Климпуш-Цинцадзе не пустили в Маріїнський палац в Києві для участі в саміті Україна-ЄС, вона вважає, що це пов'язано з впливом прем'єр-міністра Володимира Гройсмана.

"Від уряду було офіційне представлення Офісу президента з переліком тих осіб, які будуть представлені від уряду. Що змінилося між п'ятницею і сьогодні? Я маю підстави вважати, що це рішення було нав'язано Офісу президента з боку глави уряду. Як на мене, це свідчить про саботаж реальної роботи в європейській інтеграції", - сказала віце-прем'єр у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна".

Климпуш-Цинцадзе додала, що відповідні висновки вона зробила з висловлювань Гройсмана на урядовій нараді в п'ятницю, яким вона тоді не надала належного значення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА