22:35 09.07.2019

Рішення щодо проведення військового параду залежить від пріоритетів Верховного Головнокомандувача ЗС України

2 хв читати
Рішення щодо проведення військового параду залежить від пріоритетів Верховного Головнокомандувача ЗС України

Рішення щодо проведення військового параду на День Незалежності України є правом президента України, Верховного Головнокомандувача Збройних сил України, яке залежить від його пріоритетів, заявив п'ятий президент України, лідер партії "Європейська Солідарність" Петро Порошенко, повідомляє прес-служба партії "Європейська солідарність".

"Військовий парад - це не тільки час і подія, коли армія звітує перед народом. Про дистанцію, яку вона пройшла за рік з попереднього параду. Але це і подія, коли народ має можливість віддати данину і повагу своїй армії. Сьогодні армія і воїни є найбільш шанованим і солідним інститутом, який користується найбільшою довірою народу України. Я думаю, що позбавляти людей цього було б не дуже далекоглядно", - розповів Порошенко, коментуючи в студії телеканалу "Прямий" інформацію про скасування параду президентом Зеленським на користь виплати премій особовому складу ЗСУ.

На думку Порошенка, рішення щодо проведення військового параду повністю залежить від пріоритетів Верховного Головнокомандувача ЗСУ.

"Але президент Зеленський як Верховний Головнокомандувач Збройних сил України має повне право приймати рішення - проводити парад чи ні. Це залежить від пріоритетів пана Зеленського", - зазначив лідер "Європейської солідарності".

Порошенко також повідомив, що грошові премії до Дня Незалежності отримували і учасники параду, і бійці в зоні проведення бойових дій.

"Я повністю вітаю ініціативу, щоб підтримати грошовим забезпеченням нашу армію. Коли я був обраний президентом у 2014-му, то снайпер спецназу, мобілізований на лінії фронту, отримував грошове забезпечення 600 гривень на місяць. Сьогодні той же снайпер отримує забезпечення більш ніж 29000 гривень на місяць! І це той індикатор ставлення, яке демонструє наша команда до українського воїна", - підкреслив Порошенко.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА