14:06 10.07.2019

Тимошенко заявляє про необхідність збільшити доходи українців до рівня доходів поляків за п'ять років

2 хв читати
Тимошенко заявляє про необхідність збільшити доходи українців до рівня доходів поляків за п'ять років

Лідерка Всеукраїнського об'єднання "Батьківщина" Юлія Тимошенко вважає за необхідне за п'ять років підвищити доходи громадян України до рівня доходів громадян Польщі.

"Народ - це головний інвестор. Якщо він буде без грошей, це означатиме, що наша економіка не зможе піднятися. Нам треба збільшити доходи людей і досягти за п’ять років принаймні рівня Польщі. Лише так ми зможемо зберегти людей і зберегти наш інтелектуальний потенціал", - заявила Тимошенко на презентації стратегічного плану "Треба діяти" в середу в Києві.

Вона зазначила, що йдеться про зростання і заробітних плат, і пенсій. За її словами, насамперед необхідно привести мінімальні пенсії до рівня прожиткового мінімуму, як це і передбачено законом. Вона нагадала, що нині прожитковий мінімум становить 3 тис. 94 грн. "І ніхто не повинен отримувати менше за цю суму", - наголосила Тимошенко.

За словами лідерки "Батьківщини", головним стимулом для розвитку української економіки має стати зростання доходів громадян: що вищими будуть зарплати, то більшим стане внутрішній ринок, то більше вироблятимуть товарів і послуг вітчизняні підприємства, і то швидше буде економічне зростання. "Ми піднімемо економіку, наповнивши її грошима", - пообіцяла Тимошенко.

План "Треба діяти" передбачає також зміну грошово-кредитної політики. Зокрема, йдеться про збільшення обсягу кредитування економіки з 22% до 100% ВВП, зменшення кредитної ставки з 25% до 3-5%, започаткування програми мікрокредитування, спрощення умов отримання кредитів

Серед реанімаційних кроків, запропонованих "Батьківщиною", - запровадження обов'язкового медичного страхування, персоніфікована пенсійна система, введення іпотечного кредитування для придбання житла, а також повернення матеріальної допомоги при народженні дитини, яку надавала держава під час перебування Тимошенко прем'єр-міністром (на першу дитину - 50 тис. грн, на другу - 100 тис. грн, а на третю - 150 тис. грн).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА