20:21 10.07.2019

Заяви про підтвердження судом незаконності постанови Кабміну щодо цін на газ для населення є передвиборною маніпуляцією

2 хв читати
Заяви про підтвердження судом незаконності постанови Кабміну щодо цін на газ для населення є передвиборною маніпуляцією

Заяви про підтвердження судом незаконності постанови Кабінету Міністрів України №315 від 27 квітня 2016 року, яка, зокрема, визначає порядок формування ціни на природний газ для потреб населення і підприємств теплокомуненерго (ТКЕ), є передвиборчими маніпуляціями, вважає прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

"Ідеться про рішення (суду - ІФ), що скасовує рішення, яке вже кілька років не є чинним узагалі. Тому його й було скасовано. Я вважаю, що це абсолютно передвиборча маніпуляція, і ми знаємо, хто стоїть за цим, яка людина", - сказав Гройсман у Харкові в середу.

За його словами, рішення суду не передбачає відшкодування людям переплат за газ.

"Це чергова обіцянка, яку ніхто не виконає, тому що скасовано рішення, яке було нечинним. Це правда, решта фантазії ... чергова брехня", - сказав Гройсман.

Як повідомлялося, в березні 2019 року Окружний адміністративний суд Києва за позовом лідерки партії ВО "Батьківщина" Юлії Тимошенко та громадського руху "Тарифна мобілізація" визнав протиправною і нечинною постанову уряду №315.

8 липня Тимошенко в ефірі програми "Свобода слова" на телеканалі IСТV повідомила, що Шостий апеляційний адміністративний суд відхилив апеляцію Кабінету Міністрів і підтвердив законність рішення колегії суддів Окружного адмінсуду Києва. "Вже друга, апеляційна інстанція визнала, що тарифи були незаконні, необґрунтовані та безпідставні. Це означає, що ми з вами всі ці останні роки, коли боролися проти підвищення ціни на газ, мали рацію", - сказала Тимошенко.

На її думку, оскільки суди довели, що тарифи було підвищено незаконно, а неправомірна урядова постанова діяла два з половиною роки, то люди мають право на відшкодування переплат. "До того ж, нині діє вже друга постанова Кабміну, згідно з якою встановлено ще більшу ціну на газ, і яка є так само незаконною і безпідставною", - зазначила Тимошенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА