15:14 11.07.2019

Зеленський запропонував розширити дію закону про люстрацію на президента, депутатів, міністрів та інших топ-чиновників

2 хв читати
Зеленський запропонував розширити дію закону про люстрацію на президента, депутатів, міністрів та інших топ-чиновників

Президент України Володимир Зеленський пропонує законопроект щодо розширення дії закону про очищення влади (про люстрацію) на президента, депутатів, міністрів та інших топ-чиновників, які обіймали посади з 23 лютого 2014 року по 19 травня 2019 року.

"Ми напрацювали законопроект про розширення норм закону "Про очищення влади". Пропоную до переліку посад, які потрапляють під люстрацію, додати: президента України, всіх народних депутатів України, голову Верховної Ради, членів уряду, генерального прокурора, главу СБУ, голів Антимонопольного комітету та Фонду держмайна, глав Державної фіскальної служби та митниці, секретаря РНБО, керівництво оборонних підприємств, які обіймали посади з 23 лютого 2014 року по 19 травня 2019 року", - сказав Зеленський у відеозверненні, оприлюдненому на сторінці Офісу президента у Facebook у четвер.

"Нас звинувачують, що ми хочемо відмінити люстрацію. Щоб усі зрозуміли, що ми не збираємося відміняти люстрацію, - ми пропонуємо її посилити", - додав президент.

Він зазначив, що цей законопроект - тільки суспільна оцінка діяльності відповідних осіб. "Упевнений, що дії всіх зазначених осіб у майбутньому отримають і справедливу юридичну оцінку", - наголосив Зеленський.

Президент зазначив, що за менше ніж два місяці на посаді президента, особливо після останніх поїздок Україною, в нього "просто бракує цензурних слів" після спілкування з чиновниками різних рівнів.

"Розумію - це безнадійний діагноз. Біло-сині, червоно-білі, помаранчеві, бордові, рожеві - насправді вони все однієї масті. Їм усім фіолетово!" - пояснив він.

Зеленський запитує, для чого потрібні народні депутати, які залишають депутатську недоторканність, узаконюють незаконне збагачення, просто не ходять на роботу; для чого потрібні міністри, які "розповідають, що українці дуже багато їдять", які "будують дороги лише у власному Facebook у народжують дітей в Америці", які "угробили здоров'я нації та розповідають про шкоду вишневих кісточок".

"Для чого потрібні прокурори, які можуть посадити тільки власну печінку? Для чого міністр економіки часів Януковича називає громадян "ублюдками", вибиває з рук телефони й обіцяє "дати їм по пиці?" - продовжив глава держави.

"Я щодня ламаю голову - що з ними зробити? Може, обміняти їх всіх на наших полонених? А може, одягнути в браковані бронежилети, які вони закупили, й відправити на передову? Думаю, найменше, що можна зробити зараз, - назавжди позбавити їх усіх можливості брати участь в управлінні державою", - вважає президент.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА