16:34 11.07.2019

Путін заявив про готовність обговорювати розширення "нормандського формату" після проведення парламентських виборів в Україні

2 хв читати
Путін заявив про готовність обговорювати розширення "нормандського формату" після проведення парламентських виборів в Україні

Москва ніколи не відмовлялася від розширення "нормандського формату" щодо врегулювання ситуації на південному сході України, проте про якусь конкретику в питанні нормалізації ситуації на Донбасі можна буде говорити після парламентських виборів, заявив журналістам у четвер президент РФ Володимир Путін.

"Ми не відмовлялися від жодного з переговорних форматів, зокрема від розширення "нормандського формату", - зазначив Путін.

"Проте "нормандський формат" і зустрічі на найвищому рівні мають бути добре підготовлені, і це очевидні речі", - сказав президент РФ.

"Однак про щось можна буде говорити після проведення парламентських виборів (в Україні)", - зазначив Путін.

Він також поцікавився, як на пропозицію Зеленського відреагують інші учасники "нормандського формату".

"Наприклад, пані Тереза Мей, наскільки мені відомо, за кілька тижнів припиняє свою роботу як прем'єр-міністр Великої Британії. Її як кого запрошують на цю зустріч, незрозуміло. Вона взагалі згодна чи ні?", - пояснив Путін.

"Як американська адміністрація відреагує, ми не знаємо, як відреагує Німеччина, Франція? Це все питання, які підлягають опрацюванню", - продовжив президент РФ.

Водночас він знову наголосив, що Росія "ніколи не відмовлялася від контактів, якщо вони йдуть на користь".

При цьому пропозицію розширити формат Путін назвав цікавою.

"Це також може бути цікаво", - сказав президент.

Президент України Володимир Зеленський 8 липня запропонував президенту РФ Володимиру Путіну провести переговори з лідерами країн-підписантів Будапештського меморандуму та країн "нормандського формату" в Мінську, де відбуваються засідання тристоронньої контактної групи.

"Хочу звернутися до президента РФ Володимира Путіна. Треба поговорити? Треба. Обговоримо, чий Крим, кого там немає на Донбасі. Компанію для розмови пропоную таку: я, Ви, президент США Дональд Трамп, прем'єр Великої Британії Тереза Мей, канцлер ФРН Ангела Меркель і президент Франції Еммануель Макрон. Місце? Думаю, (президент Білорусі - ІФ) Олександр Григорович Лукашенко залюбки прийме нас із вами в Мінську", - сказав Зеленський у зверненні, оприлюдненому на сторінці Офісу президента у Facebook.

При цьому Зеленський наголосив, що Україна не відмовляється від будь-яких дипломатичних форматів врегулювання ситуації на Донбасі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА