16:52 12.07.2019

Прем'єр Молдови попросила в Саакашвілі допомоги з реформами

2 хв читати
Прем'єр Молдови попросила в Саакашвілі допомоги з реформами

Прем'єр-міністр Молдови Мая Санду на зустрічі з екс-президентом Грузії, колишнім губернатором Одеської області України Міхеілом Саакашвілі попросила його надати допомогу в реформуванні молдовської юстиції, повідомляють молдовські ЗМІ.

"Ми розробляємо проекти з реформування системи юстиції. Пан Саакашвілі наразі бере участь у передвиборчій кампанії в Україні, й він дуже зайнятий, але до кінця серпня в нас будуть розмови щодо цієї проблеми", - повідомила Санду в п'ятницю в інтерв'ю виданню Cotidianul.

Вона заявила, що хотіла б отримати допомогу Саакашвілі в проведенні реформи системи юстиції, і розповіла, що молдовські фахівці в новому уряді проводять переговори з фахівцями, які сприяли в реформі юстиції та поліції в Грузії в період правління Саакашвілі.

За її словами, наразі в бюджеті бракує грошей, щоб запросити команду експертів, але Санду розраховує отримати допомогу міжнародних партнерів.

Молдовські видання (зокрема, point.md) повідомляють, що зустріч Санду та Саакашвілі відбулася ввечері 11 липня в аеропорту Києва "Бориспіль".

Колишній президент Грузії повідомив у соціальних мережах, що він прилетів із Варшави, а молдовська урядова делегація на чолі з Санду летіла з Києва, де в четвер побувала з офіційним візитом.

"Ми поговорили в аеропорту "Бориспіль" з прем'єр-міністром Молдови Маєю Санду та її чудовою командою, до якої увійшов Ніку Попеску, блискучий міністр закордонних справ. Делегація поверталася до Кишинева після дуже успішної зустрічі з президентом Зеленським", - розповів Саакашвілі.

Він зазначив, що "Мая, як завжди, вражає, але зараз видно, що на її тендітні плечі випала історична відповідальність, яка випадає дуже невеликій кількості людей у світі".

"Вона реально може перетворити Молдову на взірець успішних реформ для всього регіону", - заявив екс-президент Грузії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА