20:59 12.07.2019

Вілкул: Якщо кожен президент проведе люстрацію тих, що працювали за його попередника, країна залишиться без професіоналів

2 хв читати
Вілкул: Якщо кожен президент проведе люстрацію тих, що працювали за його попередника, країна залишиться без професіоналів

Не можна люструвати посадових осіб лише за те, що вони працювали за попереднього президента, так можна залишитися без професіоналів, потрібен адресний аналіз діяльності, вважає заступник голови фракції "Опозиційний блок" Олександр Вілкул.

"Я ставився і до попереднього закону про люстрацію ("Про очищення влади" - ІФ) негативно, і зі мною, до речі, згодні і Венеціанська комісія, і всі європейські експерти - відповідальність має бути індивідуальною, що не можна виганяти на вулицю сотні тисяч людей на підставі того, що вони працювали за якогось президента", - сказав Вілкул в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна", коментуючи законодавчу ініціативу президента України Володимира Зеленського, який запропонував розширити перелік осіб, на яких поширюється дія закону про люстрацію.

Він наголосив, що є прибічником індивідуальної відповідальності, це стосується і чинного закону "Про очищення влади", і законопроекту, запропонованого главою держави.

"Звісно, я не хочу бачити цих осіб, які працювали за Порошенка, але не факт, що всі сотні тисяч людей, які вже люстровані і ще стільки ж будуть люстровані, всі вони себе заплямували", - зазначив Вілкул.

За його словами, якщо людина винна, "її потрібно люструвати, а краще судити і саджати".

Політик вважає, що без розбору викидати на вулицю сотні тисяч людей недалекоглядно.

"Якщо кожен президент приходитиме і без розбору проводитиме люстрацію серед тих, хто працював за попереднього президента, тоді де ж ми візьмемо стільки професійних людей? При всій моїй повазі, але, наприклад, ведучий корпоративу або хороший музикант просто професійно не підготовлений опікуватися питаннями розвитку промисловості", - наголосив нардеп.

Вілкул балотується в народні депутати за списком партії "Опозиційний блок" (№2 у списку політсили).


Повний текст інтерв'ю буде оприлюднено в новинній стрічці та у відкритому доступі на сайті агентства "Інтерфакс-Україна".

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА