07:43 15.07.2019

Суд скасував рішення ЦВК про зняття з виборів мажоритарника від "Слуги народу" Куницького в окрузі, де балотується Грановський

2 хв читати
Суд скасував рішення ЦВК про зняття з виборів мажоритарника від "Слуги народу" Куницького в окрузі, де балотується Грановський

Шостий апеляційний адміністративний суд скасував рішення Центральної виборчої комісії України про зняття з виборів кандидата в народні депутати від "Слуги народу" в мажоритарному окрузі №169 (Харків) Олександра Куницького.

Відповідне рішення суд прийняв на засіданні в неділю. Суд визнав протиправною та скасував постанову ЦВК від 11 липня, якою була скасована реєстрація Куницького кандидатом в депутати.

Рішення ЦВК базувалося на інформації від Державної прикордонної служби України, що протягом останніх п'яти перед днем позачергових виборів 21 липня Куницький виїжджав за межі України на період, що перевищує 90 календарних днів, а саме на 264 дні (з 15 березня 2015 до 5 грудня 2015 року).

При цьому комісія не взяла до уваги доводи Куницького, що він був відсутній в Україні в зв'язку з перебуванням у службових відрядженнях, задля виконання редакційних завдань "1 + 1 Продакшн", і його громадською діяльністю як члена організації "Всеукраїнське студентське братство "Еліта нації". У ЦВК зазначили, що Куницький не надав доказів на підтвердження своїх трудових відносин.

Куницький заявив, що ЦВК прийняла політично мотивоване рішення про зняття його з виборів на користь іншого кандидата в цьому окрузі Олександра Грановського, і що членам ЦВК, за його інформацією, дзвонив особисто попередній президент України, лідер партії "Європейська солідарність" Петро Порошенко.

12 липня партія "Слуга народу" заявила, що підтримує позицію Куницького щодо оскарження рішення ЦВК про скасування його реєстрації і вбачає в цьому рішенні політичний мотив. У партії закликали ЦВК відновити реєстрацію Куницького як кандидата на виборах.

Як відомо, в окрузі №169 балотується в парламент як самовисуванець народний депутат Олександр Грановський, який у нинішній Верховній Раді входив до фракції Блоку Петра Порошенка, а 29 травня заявив про вихід з партії "Блок Петра Порошенка "Солідарність", яка перейменована в "Європейську солідарність".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА