14:55 15.07.2019

Секретар РНБО в США обговорив інтенсифікацію двосторонньої співпраці у сфері безпеки

2 хв читати
Секретар РНБО в США обговорив інтенсифікацію двосторонньої співпраці у сфері безпеки

Секретар Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) Олександр Данилюк під час візиту до США обговорив інтенсифікацію двосторонньої співпраці у сфері безпеки, енергетичній та фінансовій сферах і в питаннях кібербезпеки.

Як повідомляє в понеділок прес-служба РНБО, Данилюк завершив свій візит до США, де провів зустрічі з американськими політиками, чиновниками, аналітиками, експертами та дипломатами.

Зокрема, з радником президента США з національної безпеки Джоном Болтоном, радником з національної безпеки віце-президента США генералом Кейтом Келлогом, спеціальним представником Державного департаменту США з питань України Куртом Волкером "обговорили перспективи розвитку українсько-американських відносин у нових політичних умовах та можливості інтенсифікації співпраці між Україною та США у безпековій сфері".

Питання українсько-американської співпраці в енергетичній сфері, перспективи та ключові напрями двосторонніх відносин України та США на новому етапі обговорювалися під час зустрічей секретаря РНБО України з міністром енергетики США Ріком Перрі, із заступником держсекретаря США з енергетичних ресурсів Френсісом Фенноном.

"Перспективи розвитку двосторонніх відносин України та США у військовій і оборонній сферах, а також посилення обороноздатності секретар РНБО України Данилюк обговорив під час зустрічі із заступником міністра оборони США Джоном Рудом та із заступником держсекретаря США з питань контролю над озброєннями та міжнародної безпеки Андреа Томпсон", - йдеться в повідомленні.

Під час візиту також обговорювалися питання фінансової співпраці із заступником міністра фінансів США Джастіном Музінічем, президентом Світового банку Девідом Малпассом, віце-президентом Міжнародної фінансової корпорації Джорджиною Бейкер, віце-президентом Світового банку по регіону Європи та Центральної Азії Сірілом Мюллером та главою місії МВФ - Роном ван Роденом.

Крім того, Данилюк обговорив інтенсифікацію співпраці у сфері кібербезпеки під час зустрічі з директором агентства кібербезпеки та інфраструктурної безпеки США, Міністерства внутрішньої безпеки США Крістофером Кребсом.

"Співрозмовники обговорили процес координації роботи та перспективи тісної взаємодії України і США, і подальше посилення можливостей РНБО як координаційного органу у питаннях кібербезпеки", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, візит секретаря РНБО Олександра Данилюка до США розпочався 10 липня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА