17:39 15.07.2019

Верховний Суд визнав законною відмову ЦВК у реєстрації Шарія кандидатом на виборах до ВР

2 хв читати
Верховний Суд визнав законною відмову ЦВК у реєстрації Шарія кандидатом на виборах до ВР

Верховний Суд визнав законним рішення Центральної виборчої комісії (ЦВК) про скасування реєстрації блогера Анатолія Шарія кандидатом у народні депутати.

Як повідомляє прес-служба Верховного Суду в понеділок, таке рішення Верховний Суд у складі колегії суддів Касаційного адміністративного суду ухвалив у результаті перегляду в апеляційному порядку справи за позовом Шарія та політичної партії "Партія Шарія" до ЦВК.

"Суд першої інстанції, приймаючи рішення про відмову в задоволенні позову, виходив з того, що підставою для вирішення питання щодо скасування реєстрації позивача кандидатом у депутати є лист СБУ, в якому була зазначена додаткова інформація щодо останнього місця проживання Шарія А.А., а саме те, що позивач 24 січня 2012 року виїхав за межі України та після цього на територію України не в'їжджав. Верховний Суд погодився з цим рішенням", - йдеться в повідомленні.

Колегія суддів наголосила, що зазначені обставини в сукупності з іншою, викладеною в листі СБУ інформацією, а також відсутністю документів про проживання позивача на території України не підтверджують встановленого цензу осілості для участі у виборах.

"Як встановив суд першої інстанції, ЦВК при вирішенні питання про ухвалення оскаржуваного рішення правомірно використала зміст отриманої інформації як офіційної, зазначеної в листі СБУ", - додали в суді.

Наголошується, що чинним законодавством ЦВК не наділено повноваженнями перевіряти отриману від правоохоронних органів інформацію чи встановлювати правомірність дій правоохоронних органів щодо дотримання законодавства при збиранні, виготовленні та поширенні інформації.

Як повідомлялося, 2 липня ЦВК ухвалила рішення про реєстрацію кандидатом у народні депутати блогера Шарія. У ЦВК заявили, що ухвалили таке рішення на виконання рішення Верховного Суду, який визнав неналежними докази, на підставі яких Центрвиборчком раніше відмовив їм у реєстрації.

Потім секретар ЦВК Наталія Бернацька повідомила, що Центрвиборчком може переглянути рішення про реєстрацію кандидатами в народні депутати Клюєва та Шарія, якщо найближчим часом отримає докази проживання цих осіб за межами України протягом останніх п’яти років.

3 липня ЦВК скасувала реєстрацію Шарія кандидатом у народні депутати

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА