18:30 15.07.2019

МЗС України занепокоєний втручанням угорських політиків у внутрішнє життя України перед виборами до ВР

2 хв читати
МЗС України занепокоєний втручанням угорських політиків у внутрішнє життя України перед виборами до ВР

Т.в.о. міністра закордонних справ України Єгор Божок (глава МЗС Павло Клімкін перебуває у відпустці - ІФ) на зустрічі з послом Угорщини Іштваном Ійдярто висловив занепокоєння діями угорської влади останніми днями, які мають ознаки втручання у внутрішньополітичне життя України в контексті майбутніх виборів до Верховної Ради.

Як повідомила в понеділок прес-служба МЗС, занепокоєння української сторони викликають нещодавня зустріч прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана з головою Товариства угорської культури Закарпаття, народним депутатом України з фракції "Блок Петра Порошенка" Василем Брензовичем у Будапешті, низка візитів до Закарпатської області офіційних осіб Угорщини та публічних заяв агітаційного характеру з боку угорських чиновників на підтримку цього та інших кандидатів на виборах до Верховної Ради 21 липня.

Крім того, в МЗС України з подивом дізналися, що, всупереч рекомендації української сторони, 15 липня до Закарпатської області, користуючись дипломатичним паспортом, з неофіційним візитом прибув глава адміністрації прем'єр-міністра Угорщини Гергей Гуяш для участі в публічному заході в Ужгородському районі.

"Вважаємо такі дії угорської сторони порушенням дипломатичних канонів та духу добросусідства. Українська сторона залишає за собою право на кроки для запобігання втручанню Угорщини у внутрішні справи України. (...) угорській владі наполегливо рекомендовано до завершення виборчого процесу утриматись від подальших поїздок до Закарпаття та інших заходів, що можуть розцінюватись як агітація", - наголосили в МЗС України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА