20:51 15.07.2019

ООН у проектах доповідей з корінних народів проігнорувала проблеми кримських татар

2 хв читати
ООН у проектах доповідей з корінних народів проігнорувала проблеми кримських татар

Кримська проблематика була проігнорована в проектах доповідей ООН, оприлюднених на черговій сесії Експертного механізму ООН з прав корінних народів (ЕМПКН) в Женеві, заявляє офіційний доповідач від України, екс-постійний представник президента в Автономній Республіці Крим Борис Бабин.

"Цього року представники урядів, народів і експерти обговорюватимуть важливі доповіді - з питань кордонів і переміщення, а також про визнання та компенсацій корінним народам. Очевидна важливість обох тем для корінних народів України - як на окупованих територіях, так і для переміщених осіб. Нажаль, кримська проблематика в обох проектах доповідей ООН була повністю проігнорована, незважаючи на те, що вітчизняні організації вчасно подали до Експертного механізму відповідні пропозиції, цифри і факти", - написав Бабин на своїй сторінці в соцмережі Facebook у понеділок за підсумками виступу на сесії ЕМПКН.

В ході виступу він заявив про замовчувані долі 20 тисяч переміщених кримських татар і вказав на грубі порушення міжнародного права на півострові з боку РФ.

"Вказав на практику політичних вимог, які висуває РФ, утримуючи в Криму різного роду заручників, здійснюючи тим самим акти державного тероризму. Про це докладніше доповідь буде завтра, в іншому цікавому місті", - додав Бабин.

12-а сесія Експертного механізму ООН з прав корінних народів проходить 15-16 липня в Женеві. У вівторок, 16 липня, заплановано проведення Координаційної наради механізмів ООН з прав корінних народів у режимі закритого засідання.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА