20:02 16.07.2019

Порошенко заявив, що їде до Страсбурга з метою формування "групи друзів України" в новообраному Європарламенті

2 хв читати
Порошенко заявив, що їде до Страсбурга з метою формування "групи друзів України" в новообраному Європарламенті

Представники України мають уже в перший день роботи новообраного Європейського парламенту сформувати потужну групу союзників серед європейських депутатів і нових керівників ЄС, заявив лідер партії "Європейська солідарність", п'ятий президент України Петро Порошенко.

"Ми повинні утримувати санкції, повинні забезпечити міжнародний захист, тому завтра я зі своєю командою - з Іванною Климпуш-Цинцадзе, з Іриною Геращенко - летимо в Страсбург. Там буде перше засідання новообраного Європейського парламенту. Обрання керівництва Євросоюзу: голови Єврокомісії, президента Європейської Ради, наступного представника із зовнішньої політики і президента Європейського парламенту. Тому ми повинні бути там і сформувати в новому парламенті групу друзів України, на яких ми можемо спиратися і розраховувати ", - цитує слова президента прес-служба партії у вівторок.

Однією з ключових тем зустрічей, за словами Порошенка, буде посилення тиску на Росію з вимогою негайного виконання рішення Міжнародного трибуналу з морського права, щоб українські моряки швидше повернулися додому. Перемога України в міжнародному суді дає підстави очікувати швидкого звільнення українських захисників без будь-яких умов з боку Кремля, зазначив п'ятий президент країни.

"У четвер ми очікуємо рішення нового Європарламенту з вимогою до Росії про звільнення наших хлопців: моряків, які були захоплені в полон під час акту агресії в Керченській протоці з боку Російської Федерації. Сьогодні, коли ми маємо наказ Міжнародного трибуналу в Гамбурзі, який зобов'язав Росію негайно звільнити наших моряків, я з оптимізмом дивлюся в майбутнє. Наші хлопці на 90% дуже швидко повинні опинитися вдома. Це результат нашої боротьби", - наголосив лідер "Євросолідарності".

У партії нагадали, що 17 липня у Страсбурзі відбудеться перше засідання новообраного Європейського парламенту, де оберуть вище керівництво Євросоюзу.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

Кулеба провів розмову з Боррелем, закликав до якнайшвидшого постачання Україні додаткових систем Patriot та інших ППО, здатних збивати балістику

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА