20:14 16.07.2019

МЗС України звернеться щодо правової оцінки участі Сійярто у публічних заходах кандидата в депутати на Закарпатті

2 хв читати
МЗС України звернеться щодо правової оцінки участі Сійярто у публічних заходах кандидата в депутати на Закарпатті

Міністерство закордонних справ України звернеться до компетентних органів України з проханням дати правову оцінку участі міністра закордонних справ Угорщини Петера Сійярто в низці публічних заходів у Закарпатській області на запрошення кандидата в народні депутати Василя Брензовича.

"Ігноруючи відповідні рекомендації МЗС України, міністр зовнішньої економіки і закордонних справ Угорщини Петер Сійярто 16 липня 2019 року відвідав м.Берегове Закарпатської області України, де взяв участь у низці публічних заходів. У офіційній ноті посольства Угорщини в Україні відзначено, що цей візит Сійярто здійснив на запрошення народного депутата України Брензовича, який є кандидатом у народні депутати на позачергових виборах до Верховної Ради України", - йдеться в коментарі МЗС України, поширеному прес-службою у вівторок.

У зовнішньополітичному відомстві наголошують, що п.1 ч.1 ст.74 закону України "Про вибори народних депутатів України" передбачено, що участь у передвиборній агітації забороняється іноземцям та особам без громадянства, у тому числі в публічних заходах, що проводяться на підтримку чи за підтримки партії - суб'єкта виборчого процесу чи кандидата у депутати.

"У свою чергу ст.41 Віденської конвенції про дипломатичні зносини 1961 року передбачає, що всі особи, які користуються дипломатичними привілеями та імунітетами, зобов'язані поважати закони і постанови держави перебування. Вони також зобов'язані не втручатися у внутрішні справи цієї держави. МЗС звернеться до компетентних органів України з проханням дати правову оцінку цій ситуації", - повідомили в МЗС.

У свою чергу в.о. міністра закордонних справ України Єгор Божок на своїй сторінці в мікроблозі Twitter написав: "Поточні труднощі в українсько-угорських відносинах виникають не від України або Угорщини. Йдеться про угорський іредентизм, який засліпив прем'єр-міністра Орбана і його уряд. І це проблема не тільки для Києва, а й для кількох столиць ЄС".

Напередодні в понеділок, 15 липня, МЗС України висловило стурбованість нещодавньою зустріччю прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана з головою Товариства угорської культури Закарпаття, народним депутатом України з фракції "Блок Петра Порошенка" Василем Брензовичем у Будапешті, низкою візитів у Закарпатську область офіційних осіб Угорщини та публічних заяв агітаційного характеру з боку угорських чиновників на підтримку цього та інших кандидатів на виборах до Верховної Ради 21 липня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА