09:54 17.07.2019

Уряд Австралії, як і раніше, прихильний справі притягнення до відповідальності за знищення рейсу MH17 над Донбасом

2 хв читати
Уряд Австралії, як і раніше, прихильний справі притягнення до відповідальності за знищення рейсу MH17 над Донбасом

Міністр закордонних справ і міністр у справах жінок Австралії Мариза Пейн, а також міністр внутрішніх справ Пітер Даттон виступили зі спільною заявою з нагоди 5-х роковин знищення в небі над Донбасом авіалайнера "Малайзійських авіаліній" (Malaysia Airlines) рейсу MH17, в якій наголосили, що австралійський уряд залишається прихильним справі притягнення до відповідальності причетних до цієї катастрофи.

"Сьогодні відзначаються п'яті роковини падіння літака MH17 авіакомпанії Malaysia Airlines, унаслідок якого загинули 298 пасажирів і членів екіпажу, зокрема 38 австралійців... Хоча ніщо не може повернути тих, хто загинув, австралійський уряд, як і раніше, рішуче прихильний справі притягнення до відповідальності за крах і досягнення справедливості для жертв та їхніх близьких", - йдеться в спільній заяві, оприлюдненій у середу на сайті глави МЗС Австралії.

Міністри також заявили, що оголошення Об'єднаної слідчої групи (JIT) 19 червня поточного року обвинувального висновку стосовно чотирьох осіб за їхню ймовірну роль у катастрофі є значним кроком на шляху до правосуддя та відповідальності, й уряд Австралії високо оцінює триваючу копітку роботу JIT, в якій беруть участь представники Австралії, Бельгії, Малайзії, Нідерландів та України.

"Разом із Нідерландами ми вступили в переговори з Російською Федерацією, що випливають із нашої спільної заяви 25 травня 2018 року про відповідальність держави Росії за її роль у катастрофі", - нагадали також члени австралійського уряду.

Вони також поінформували, що протягом чотирьох років Австралія виділила $50,3 млн для підтримки обвинувачення і триваючого розслідування, а також для забезпечення того, щоб сім'ї та близькі жертв могли реально брати участь у судових розглядах у Нідерландах.

"Боїнг-777" авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс МН17 Амстердам (Нідерланди) - Куала-Лумпур (Малайзія), був збитий у небі над Донецькою областю 17 липня 2014 року. На його борту перебували 298 осіб. Усі вони загинули.

24 травня 2018 року представник Міжнародної спільної слідчої групи (JIT) з розслідування аварії МН17 (з кримінальної поліції Нідерландів) Вілберт Паулсен на прес-конференції в Гаазі повідомив, що слідство встановило, що літак рейсу МН17 був збитий з установки "Бук", котра потрапила з РФ на непідконтрольну територію Донбасу.

25 травня того самого року уряди Нідерландів та Австралії заявили, що покладають на РФ відповідальність за збитий "Боїнг".

У червні 2019 року JIT назвала імена чотирьох підозрюваних у причетності до загибелі рейсу МН17: росіяни Ігор Гіркін (Стрєлков), Сергій Дубінський, Олег Пулатов і українець Леонід Харченко. Прокуратура Нідерландів планує висунути цим особам обвинувачення у справі про катастрофу "Боїнга".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА