13:53 17.07.2019

Нардепи здатні зібратися на позачергове засідання ВР 18 липня і вже знайомі із законопроектами - Рябошапка

2 хв читати
Нардепи здатні зібратися на позачергове засідання ВР 18 липня і вже знайомі із законопроектами - Рябошапка

Народні депутати здатні організуватися і прибути на ініційоване президентом України Володимиром Зеленським на 18 липня позачергове засідання Верховної Ради і вже знайомі із запропонованими для розгляду на ньому законопроектами, переконаний заступник глави Офісу президента Руслан Рябошапка.

"У сучасному світі є достатньо засобів для телекомунікації, щоб дізнатися про це засідання. Для цього ми проводимо публічний брифінг сьогодні. І буде достатньо часу, щоб завтра зібратися на це засідання", - сказав він на брифінгу в Києві в середу.

Рябошапка зазначив, що депутати знайомі з текстами законопроектів, внесених Зеленським до парламенту і для розгляду яких він і ініціював позачергове засідання Верховної Ради.

"Законопроект щодо Вищого антикорупційного суду перебуває в парламенті вже кілька тижнів. Законопроект про незаконне збагачення внесено ще в червні", - нагадав він.

Заступник голови Офісу президента зазначив, що законопроект про відстрочення штрафів для "євробляхерів" було зареєстровано ще у квітні, а президент лише трохи його змінив і вніс новий.

Раніше в середу в розпорядженні агентства "Інтерфакс-Україна" опинився лист Зеленського на ім'я спікера парламенту Андрія Парубія, в якому глава держави звернувся з проханням скликати позачергове пленарне засідання парламенту в четвер, 18 липня, для розгляду внесених президентом законопроектів.

"Прошу скликати 18 липня 2019 року позачергове пленарне засідання Верховної Ради, до порядку денного якого включити розгляд внесених президентом України проектів законів: "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо конфіскації незаконних активів осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування...", "Про внесення змін до закону України "Про Вищий антикорупційний суд (щодо початку роботи суду)", "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відтермінування застосування штрафних санкцій за порушення порядку ввезення транспортних засобів на митну територію України", - йдеться в листі.

При цьому ознайомлене із ситуацією джерело агентства розповіло, що в апараті Верховної Ради лист президента зареєстровано 17 липня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА