14:18 17.07.2019

Зеленський пропонує парламенту 18 липня відстрочити на 90 днів штрафи для тих, хто не встигне вчасно розмитнити "євробляхи"

2 хв читати
Зеленський пропонує парламенту 18 липня відстрочити на 90 днів штрафи для тих, хто не встигне вчасно розмитнити "євробляхи"

Президент України Володимир Зеленський просить Верховну Раду розглянути законопроект, який відкладе на 90 днів застосування штрафних санкцій до тих, хто не встигне у встановлений термін розмитнити автомобілі на європейських номерах (так звані євробляхи).

"Пропозиція поки що звучить про 90 днів відтермінування для застосування штрафних санкцій. За ці 90 днів новий парламент і уряд запропонують механізми, яким чином, нарешті, врегулювати цю проблему", - повідомив заступник глави Офісу президента України Руслан Рябошапка на брифінгу в Києві в середу.

Він зазначив, що третя законодавча ініціатива Зеленського, запропонована на позачергове засідання ВР 18 липня, з'явилася на порядку денному зовсім нещодавно, після однієї з регіональних поїздок президента.

"Під час однієї з регіональних поїздок глави держави до нього звернулося багато людей з тим, що з 24 серпня до тих людей, які не змогли вчасно розмитнити автомобілі на так званих єврономерах, буде застосовано значні штрафні санкції", - пояснив заступник глави ОП.

Рябошапка зазначив, що, за інформацією Міністерства інфраструктури і Міністерства внутрішніх справ, в Україні на сьогодні приблизно від 600 до 800 тис. автомобілів, які досі не розмитнені і перебувають на іноземній реєстрації.

Він додав, що якщо парламент не ухвалить такого законопроекту, це може призвести до досить серйозних конфліктів, "коли поліція почне застосовувати санкції, вилучати автомобілі".

Як повідомлялося, жорсткі штрафні санкції для власників "євроблях" мали набути чинності 22 травня і передбачали і штрафи, і можливість конфіскації автомобіля. Власники "євроблях" протягом двох днів мітингували біля Верховної Ради з вимогою продовжити період "легалізації".

Крім того, ухваленим законопроектом ВР виключила трансформатори з рідким діелектриком потужністю понад 10000 кВА з переліку звільненого від ПДВ імпорту.

Як повідомлялося, скасувати звільнення від сплати ПДВ імпорту таких трансформаторів просив виробник цієї продукції - "Запоріжтрансформатор", який заявляв, що така пільга для імпортних трансформаторів може призвести до ліквідації підприємства внаслідок неконкурентоспроможності його продукції.

Окрім цього, ухваленим законопроектом ВР на прохання учасників ринку розширила визначення "віскі".

Потім Верховна Рада України відстрочила введення штрафних санкцій до 21 серпня поточного року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА