17:08 17.07.2019

Парубій рекомендує Зеленському переписати звернення, оскільки Регламент ВР не дозволяє скликати позачергове засідання

2 хв читати
Парубій рекомендує Зеленському переписати звернення, оскільки Регламент ВР не дозволяє скликати позачергове засідання

Голова Верховної Ради Андрій Парубій заявляє, що наразі може скликати позачергову сесію парламенту, а не засідання, в зв'язку з чим просить президента України привести свого листа до Верховної Ради у відповідність із законом.

"Президент України Зеленський звернувся до мене з проханням про скликання позачергового засідання Верховної Ради України. Однак скликання такого засідання не передбачено законом, адже Регламент Верховної Ради України передбачає можливість скликання позачергового пленарного засідання у невідкладних випадках у період між пленарними засіданнями під час сесії Верховної Ради України", - написав він на своїй сторінці у Facebook у середу.

Спікер нагадав, що останнє засідання 10-ї сесії Верховної Ради VIII скликання, згідно з календарним планом, відбулося 12 липня.

"У мене є єдина передбачена законодавством можливість - скликати на вимогу президента України позачергову сесію Верховної Ради України. Звернувся до президента з проханням привести свого листа до Верховної Ради у відповідність до вимог закону", - повідомив Парубій.

Як повідомлялося, в листі на ім'я спікера парламенту Парубія (текст документа є в розпорядженні агентства "Інтерфакс-Україна") президент України Володимир Зеленський звернувся з проханням скликати позачергове пленарне засідання парламенту в четвер, 18 липня, для розгляду внесених главою держави законопроектів.

"Прошу скликати 18 липня 2019 року позачергове пленарне засідання Верховної Ради, до порядку денного якого включити розгляд внесених президентом України проектів законів: "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо конфіскації незаконних активів осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування...", "Про внесення змін до закону України "Про Вищий антикорупційний суд (щодо початку роботи суду)", "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відтермінування застосування штрафних санкцій за порушення порядку ввезення транспортних засобів на митну територію України", - йдеться в листі.

При цьому ознайомлене із ситуацією джерело розповіло агентству, що в апараті Верховної Ради лист президента зареєстровано 17 липня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА