20:32 17.07.2019

Українська делегація закликає депутатів ЄП зберегти санкції проти Росії

2 хв читати
Українська делегація закликає депутатів ЄП зберегти санкції проти Росії

Українська делегація закликала депутатів Європарламенту зберегти (в разі невиконання Мінських угод - посилити) санкції щодо Росії, повідомив п'ятий президент України, лідер партії "Європейська солідарність" Петро Порошенко.

"Ми звернулися з проханням до депутатів ЄП, щоб в резолюції обов'язково були присутні кілька позицій. Це збереження (а в разі невиконання Мінських угод і посилення) санкцій проти Росії. Але в жодному разі не повторити той негативний досвід, який продемонструвала ПАРЄ", - сказав Порошенко журналістам у Страсбурзі, повідомляє сайт "Євросолідарності".

Друга позиція, зазначив він, - заклик до безумовного і негайного виконання, без будь-яких додаткових умов, рішення наказу Міжнародного трибуналу в Гамбурзі зі звільнення 24 українських моряків і кораблів, які незаконно утримуються в Росії. "Ми підкреслили, щоб це кваліфікувалося як акт агресії Російської Федерації проти України в Керченській протоці і Азовському морі", - вказав Порошенко.

Крім того, за його словами, українська сторона звернулася до ЄП з проханням, щоб Росія оприлюднила перелік політв'язнів, незаконно утримуваних як в РФ, так і на незаконно окупованій території Донбасу та в Криму. А в разі невиконання наказу Трибуналу ООН - щоб була розглянута можливість введення Азовського пакету санкцій", - підкреслив Порошенко.

Він пояснив, що завтра українська делегація братиме участь у засіданні Європарламенту, де буде обговорюватися резолюція ЄП стосовно Україні. "З одного боку це демонструє, що Україна високо залишається на порядку денному ЄП. Чутки, які Росія розпускає про те, що Європа нібито втомилася від України, - це точно неправда. Потрібно працювати і тримати Україну високо на порядку денному", - зазначив Порошенко.

За інформацією "Євросолідарності", в середу в новообраному Європарламенті відбулася перша зустріч групи "Друзі України" і команди п'ятого президента Порошенка. Серед учасників групи друзів були чотири прем'єр-міністри, три міністри закордонних справ, а також різні партійні групи.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА